Engleski navijači: Nema alkohola na stadionima? Nema veze, napit ćemo se prije

Foto: EPA

ORGANIZATORI Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru objavili su da se alkohol ipak neće prodavati navijačima u prostoru oko stadiona. Pivo i ostala alkoholna pića moći će se kupiti u fan zonama, a na stadionima i oko njih moći će se kupiti bezalkoholno pivo.

The Sun je razgovarao s dvojicom engleskih navijača o toj temi. "Zabrana neće uništiti moje iskustvo jer ću se napiti prije utakmice", rekao je jedan navijač čije ime Sun nije objavio. "Iskreno, jako me to živcira. Cijeli vrijeme govorili su nam da ćemo moći kupiti piće na stadionu. Bili smo uzbuđeni, a sad pred početak Svjetskog prvenstva rečeno je da ne možemo", izjavio je drugi engleski navijač.

"Svi znaju da Englezi vole alkohol. Prije bih zujao oko stadiona prije utakmice, donosio piće kako bih se nabrijao za utakmicu. Sada nema smisla dolaziti ranije. Ne može se kupiti alkohol, tako da će dan biti trijezan", komentirao je Englez za Sun.

Alkohol nije potpuno zabranjen u Kataru

Glavni sponzor Svjetskog prvenstva, Budweiser, trebao je prodavati alkoholno pivo unutar kruga s ulaznicama koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmice. Prema španjolskom Asu, za sponzorstvo Svjetskog prvenstva dobio je 75 milijuna dolara. 

Nedavno su se vodile rasprave o dostupnosti alkohola na turniru. Prema medijskim izvješćima, Katarci su ranije ovog tjedna demontirali stalke za pivo koji su već bili postavljeni na osam stadiona i ponovno ih postavili drugdje. Domaćini su se zalagali za potpunu zabranu alkohola, dok su se FIFA i njen sponzor Budweiser tome protivili.

Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.

 

Pročitajte više