Engleski novinar o incidentu srpske zvijezde: Ukazao je na veliki problem u nogometu

Foto: Profimedia

ENGLESKI novinar Oliver Holt za Daily Mail napisao je tekst o napadaču Fulhama Aleksandru Mitroviću (28) i treneru istog kluba Marcu Silvi (45). Podsjetimo, Manchester United je preokretom pobijedio Fulham 3:1 te se plasirao u polufinale FA Cupa. Mitrović je postigao vodeći pogodak u 50. minuti, da bi kasnije odgurivao i vrijeđao glavnog suca Chrisa Kavanagha nakon što je on dao crveni karton Willianu zbog igranja rukom. Kavanagh je potom dao crveni karton i Mitroviću, kojem prijeti kazna.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO JE MITROVIĆ NAPRAVIO 

"Izgledali su kao mali, iracionalni idiotski ljudi"

Holt je napisao tekst pod naslovom: "Moderno je poludjeti u nogometu, ali Mitrović i Silva su razbili mit. Ljutnja nije dobra. Zbog toga su izgledali kao mali, iracionalni i idiotski ljudi. Muškarci koje treba žaliti, a ne diviti im se."

Među ostalim, piše kako je Roy Keane bio "prvak" ljutitog ponašanja na terenu, pa dodaje kako je javnost kritizirala trenera Chelseaja koji nakon jednog nedosuđenog kaznenog udaraca za njegovu momčad "nije bjesnio, drečao i vrištao". "Rečeno mu je, vjerovali ili ne, da daje krivi primjer", dodaje Holt.

"Možda bismo trebali biti zahvalni Silvi i Mitroviću za ponašanje uslijed poraza od Uniteda. Možda bismo im trebali zahvaliti na načinu ponašanja kojim su se pokazali jadnima i glupima. Možda bismo im trebali biti zahvalni zbog toga što su svoj klub koštali šanse prolaska u polufinale FA Cupa", piše Holt.

"Mitrović mora odlučiti želi li biti profesionalni nogometaš ili mala bitanga"

"Silva i Mitrović razbili su mit o ljutnji. Ljutnja nije dobra. Obojica su s pravom dobili pohvale za svoj rad u dosadašnjoj sjajnoj sezoni Fulhama. Sad su izgledali kao mali, iracionalni, idiotski ljudi. Treba ih žaliti, a ne diviti im se. Možda im dugujemo zbog toga što su svoju ružnu stranu pokazali na televiziji pred djecom i odraslima.

Možda im trebamo zahvaliti što su nas podsjetili da bijes u profesionalnom nogometu pojačava epidemiju fizičkog i psihičkog zlostavljanja sudaca u ovoj zemlji, što je jedan od najvećih problema modernog nogometa", napisao je Holt.

Među ostalim pita se "kako smo zaboravili da bi nogomet trebao biti zabava" pa nastavlja: "Zaboravili smo to, nažalost, zbog ljudi poput Silve i Mitrovića." Spomenuo je kako se dio javnosti žali što ofenzivac Bruno Fernandes također nije kažnjen jer je odgurnuo pomoćnog suca u 0:7 porazu od Liverpoola u Premier ligi. "Žao mi je, ali je li ovo stvarno vrijeme za tako dosadne priče", napisao je Holt.

"Ne, ovo je situacija u kojoj moramo reći kako Mitrović mora odlučiti želi li biti profesionalni nogometaš ili mala bitanga. Naravno, Fernandes je trebao biti isključen jer je digao ruku na linijskog suca na Anfieldu, ali ono što je učinio nije jednako onome što je Mitrović napravio", smatra Holt.

"Mitrović je nasilnik. Silvin napad je na neki način i gori"

Engleski novinar poziva vodstvo lige da Mitrovića suspendira do kraja sezone. "Ako se to dogodi, neka bude sretan što je kazna tako blaga. Njegovo ponašanje dovodi do fizičkog napada na suca. To je ponašanje zbog kojeg djeca misle da je u redu prijetiti službenoj osobi.

Suspendirajte i Silvu, njegov napad je na neki način i gori. Mitrović je nasilnik, ali Silva ima odgovornu poziciju. On bi trebao biti primjer svojim igračima i drugima. Ponašao se poput razdražljivog djeteta. Bacao bocu s vodom, pratio suca i odbacio odgovornost za svoju momčad", nastavio je Holt, koji naglašava da "za takvo ponašanje u nogometu nema mjesta".

Pročitajte više