TRANSFERI

Engleski reprezentativac odbija Manchester United iz odanosti prema svom klubu

Foto: Profimedia

MANCHESTER UNITED želi dovesti 26-godišnjeg engleskog reprezentativca Kalvina Phillipsa iz Leeds Uniteda, piše Manchester Evening News te navodi kako bi veznjak mogao biti dostupan za 60 milijuna funti, odnosno oko 71.5 milijuna eura. Glasinu podupire viješću kako će Phillips uskoro promijeniti agenta jer želi promijeniti sredinu.

Phillips ima ugovor s klubom iz rodnoga grada do ljeta 2024., a Leeds je u siječanjskom prijelaznom roku odbio 55 milijuna funti od West Hama, ali engleski mediji pišu da bi samo pet milijuna veća ponuda mogla biti dovoljna da se slomi uprava Bijelih.

Ne želi u United zbog rivalstva

Ipak, Daily Mail ekskluzivno otkriva da veznjak nema namjeru otići na Old Trafford iz poštovanja prema svojem klubu, za koji navija od djetinjstva, kojem je Manchester United povijesno najveći i najomraženiji rival.

Eric Cantona najveća je nogometna legenda koja je iz Leedsa prešla u crveni dio Manchestera, a početkom milenija zbog golemih Leedsovih financijskih problema slijedili su ga Rio Ferdinand i Alan Smith, kojem navijači za to do danas nisu oprostili.

Ten Hag se slaže s transferom

Iako je Manchester United daleko najveći, nipošto nije jedini premierligaš koji bi volio dovesti Phillipsa. Osim West Hama, situaciju prate Aston Villa i Newcastle. No United njegovu poziciju defenzivnog veznjaka smatra jednim od prioriteta u ljetnom prijelaznom roku, a ideja o dovođenju Phillipsa jako se sviđa i novom treneru Eriku ten Hagu.

Leeds zasad ne namjerava prodati Phillipsa, osim ako on traži povišicu koju mu klub ne bi mogao priuštiti. Zasad planira iduću sezonu s njim u sastavu, a eventualnu prodaju tek nakon nje, na ljeto 2023.

Phillips je engleski reprezentativac od 2020., a odigrao je svih sedam utakmica na putu do finala lanjskog Eura. Ove sezone propustio je tri i pol mjeseca zbog ozljede zadnje lože i tek se vratio ovog tjedna. 

Pročitajte više