Engleski trener doživotno izbačen iz nogometa. U Chelseaju je radio 27 godina

Foto: Profimedia

GWYN WILLIAMS (76), čovjek koji je 27 godina radio na raznim pozicijama u Chelseaju, dobio je doživotnu zabranu treniranja, otkrio je The Athletic. FA je zabranu Williamsu izrekao još 2019. godine, ali nije bila javno objavljena jer engleski savez nema običaj objavljivanja takvih informacija.

Williams je zabranu dobio zbog rasizma i maltretiranja igrača. The Athletic piše da je svakodnevno rasno zlostavljao dječake od 12 godina. "Jezik koji je ponekad koristio u razgovoru s crnim igračima bio je okrutan, šokantan", rekao je jedan neimenovani igrač u istrazi.

Protiv Williamsa su bile podnesene i dvije prijave policiji, uključujući optužbe za seksualno zlostavljanje jednog igrača mlade momčadi Chelseaja. Ipak, policijske istrage nisu dovele do podizanja optužbe. Williams je u oba slučaja negirao krivnju te je na temelju tih informacija FA odlučio da ne predstavlja seksualnu opasnost za djecu.

Williams je tijekom 27 godina u Chelseaju imao različite uloge. Osim što je radio s mlađim kategorijama, bio je i glavni skaut te pomoćni trener u stožeru Claudija Ranierija. Chelsea je napustio 2006. godine, nakon čega je sedam godina obavljao posao tehničkog direktora u Leeds Unitedu. Ondje je dobio otkaz nakon što je kolegama e-poštom slao pornografske slike, a među primateljima je bila i ženska zaposlenica.

Pročitajte više