Engleski trener priznao da je seksualno zlostavljao sedmero dječaka

Foto: Getty Images/Guliver Image

BIVŠI engleski trener Barry Bennell, koji je radio s mlađim uzrastima u nekoliko engleskih klubova, priznao je da je zlostavljao sedmoricu dječaka dok je radio u Crewe Alexandri od 1988. do 1991. godine, objavili su danas engleski mediji.

Protiv Bennella je 2016. godine podignuto 55 optužnica od kojih 42 za seksualno uznemiravanje, 11 za silovanje te dvije za pokušaj silovanja dječaka u dobi od 8 do 15 godina.

Skandal je dobio dodatnu pozornost kad se oglasio Andy Woodward (na slici), bivši nogometaš Buryja, Sheffielda, Scunthorpea i Halifaxa, koji je u javnost iznio stravična iskustva s Bennellom.

"Život mi je bio uništen sve do 43. godine života. Ali, koliko ih je još takvih kao ja? Ovdje govorimo o stotinama djece koje je Barry Bennell birao i koji sada, kao odrasli, možda i dalje žive s velikim strahom u sebi. Rekao bih da je još teže progovoriti unutar nogometnog svijeta. Želim dati snagu ljudima. Ja sam to proživio", rekao je tada Woodward.

Bennell je 1998. osuđen na devet godina nakon što je priznao krivnju po 23 optužnice, a u studenom 2016. je ponovno završio u pritvoru zbog novih optužnica. Preko videolinka je danas istražiteljima priznao sedam slučajeva zlostavljanja dječaka u dobi od 11 do 14 godina, a ostale i dalje poriče.

Suđenje bi trebalo početi jako brzo i trajati osam tjedana.

Pročitajte više