Engleskom navijaču zabranjen ulazak na utakmicu jer navija za oba kluba

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAVIJAČ Leeds Uniteda i simpatizer svojeg lokalnog kluba Bristol City ostao je šokiran kad mu je Bristol javio da mu je ulaznica za veliki derbi ta dva kluba u Championshipu otkazana.

Leeds je drugi s dva boda prednosti ispred Sheffielda i šansom da se izravno vrati u Premiership dok će se Bristol do kraja sezone grčevito boriti za šesto mjesto, zadnje koje vodi u doigravanje za prvu ligu.

Craig Courtice iz Bristola želio je nakon gotovo trideset godina otići na utakmicu kluba iz svojeg grada, a derbi dva kluba za koje navija činio mu se kao idealna prilika. Craig je preživio tešku operaciju zbog koje je bio u bolnici pa se želio počastiti odlaskom na utakmicu.

"Bio sam sretan kad sam online uspio kupiti ulaznicu za tribinu koja nije navijačka jer ih je ostalo samo pedesetak. Htio sam kupiti još jednu za kćer koja je velika navijačica Bristola, ali kad sam ponovno otvorio stranicu ulaznice su bile rasprodane", rekao je Courtice.

Sve je po pravilima

No neugodno se iznenadio kad su mu iz Bristola javili da je njegova ulaznica poništena te da će mu vratiti novac. Budući da je na susretima Bristola i Leedsa posljednjih sezona bilo nereda jer su gostujući navijači kupovali ulaznice za ostale tribine, osiguranje Bristola poslalo je Leedsu popis ljudi koji su kupili ulaznice, a koji prije nisu bili registrirani u sustavu Bristola.

Courtice, koji je na domaćoj utakmici Bristola posljednji put bio krajem osamdesetih godina, nađen je na popisu navijača Leedsa koji su bili na Elland Roadu od kad Leeds vodi kompjutorsku evidenciju.

"Na utakmici Leedsa nisam bio godinama, ne sjećam se kad posljednji put. Želio sam ih sad pogledati, ali nije mi na pamet padalo raditi nerede. Da je Leeds zabio gol ne bih slavio među navijačima Bristola, a da je Bristol zabio naravno da bih im pljeskao. Bilo bi mi jasno da sam neki huligan, ali ovo nema smisla", žalio se Courtice.

"Uvijek nam je teško nekom navijaču otkazati ulaznicu za Ashton Gate, ali ovaj put smo samo slijedili pravila. Gospodin je evidentiran kao navijač Leedsa i nismo željeli ništa riskirati. Žao nam je, ali takva su pravila", stoji u službenom priopćenju Bristola.

Pročitajte više