Englezi: Liverpool bi mogao doživjeti remont. Prijeti odlazak petorice igrača

Foto: EPA

LIVERPOOL bi na ljeto mogao ostati bez petorice igrača kojima istječe ugovor, i to nakon razočaravajuće aktualne sezone u kojoj je ispao iz Lige prvaka u osmini finala te se u Premier ligi nalazi na šestom mjestu s 27 bodova manje od vodećeg Arsenala. "Očekuje se da će Liverpool na ljeto doživjeti remont", piše Daily Express.

Roberto Firmino (31)

Roberto Firmino je treneru Jurgenu Kloppu već najavio odlazak iz engleskog kluba, u koji je stigao 2015. godine i za koji je zabio 107 golova uz 78 asistencija u 352 utakmice. Dolaskom Darwina Nuneza i Codyja Gakpa pao je u drugi plan njemačkog stručnjaka.

Naby Keita (28)

Naby Keita je 2018. iz RB Leipziga prešao u Liverpool za 60 milijuna eura, ali uslijed brojnih ozljeda nikada nije opravdao novac. Daily Express ističe kako će njegov odlazak, s obzirom na to da je imao veliku plaću, pomoći Liverpoolu u želji za dovođenjem Judea Bellinghama i Masona Mounta.

Alex Oxlade-Chamberlain (29)

Alexa Oxlade-Chamberlaina, kao i Keitu, limitirale su ozljede otkako je 2017. godine stigao iz Arsenala. Kada je bio zdrav, Klopp ga je redovno koristio kao zamjenu. Engleski medij smatra kako će umjesto njega priliku u budućnosti dobivati mlađi igrači.

James Milner (37)

James Milner je 2015. godine, tada kao 29-godišnjak, stigao u Liverpool nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Cityjem. "Milner je zvijezda čijeg se odlaska Klopp najviše boji", smatraju engleski novinari te ističu kako je unatoč starosti vođa momčadi s Anfielda.

Adrian (36)

Liverpool će se najlakše rastati s rezervnim golmanom Adrianom, koji je od 2019. godine, kada je stigao iz West Hama, do danas upisao 26 nastupa u kojima je primio 36 golova. Čistu mrežu sačuvao je sedam puta.

Pročitajte više