Englezi: Manchester United želi dovesti Čudo iz Kustošije. Ima veliku konkurenciju

Foto: Profimedia

MLADI branič Mikayil Faye (19) za sada se odlično snalazi u svom kratkom seniorskom stažu i pokazuje znakove golemog napretka i potencijala. Ljevonogi stoper koji može igrati i kao bek prošlog je ljeta prešao u Barcelonu iz zagrebačke Kustošije u kojoj je igrao u nižem rangu hrvatskog nogometa.

Sada je član B ekipe katalonskog kluba, a u utakmici između Senegala i Gabona upisao je službeni debi za A-selekciju Senegala i zabio golčinu s 35 metara u pobjedi svoje ekipe rezultatom 3:0. Prema Transfermarktu, Fayeov transfer iz Kustošije u Barcelonu vrijedio je 1.5 milijuna eura, no govorilo se i da je prava vrijednost pet milijuna eura te da su u posao uključeni razni bonusi. Trenutna procijenjena vrijednost na toj stranici mu je 1.5 milijuna eura.

Dosad je upisao 24 nastupa za Barceloninu B ekipu, u kojoj je prvotimac i jedan od najvažnijih igrača. Početkom ožujka sjedio je na klupi prvog sastava trenera Xavija Hernandeza u pobjedi nad Mallorcom (1:0) u 28. kolu La Lige, dok je idući put zabio za B sastav u trećoj ligi u slavlju nad Sestao Riverom (2:1). Ugovor s Barcelonom vrijedi mu do 2027. godine.

Englezi: Manchester United ga želi dovesti iz Barcelone, ali ima konkurenciju

Britanski Daily Mail objavio je da mladi branič ima puno zainteresiranih klubova koji bi ga željeli dovesti ovo ljeto: "Manchester United prati braniča Barcelone Mikayila Fayea uoči potencijalnog ljetnog transfera. Skauti Uniteda bili su prisutni kada je 19-godišnjak postigao spektakularan pogodak za Senegal na svom međunarodnom debiju protiv Gabona i pratili su njegov napredak posljednja tri mjeseca.

Faye, koji može igrati na poziciji lijevog beka ili srednjeg braniča, nalazi se u Barceloninoj momčadi nakon što se klubu pridružio prije godinu dana iz NK Kustošije u Hrvatskoj. Barcelona je u siječnju odbila ponude Nice i Lensa od 15 milijuna eura jer su planirali da napreduje, ali interes elitnih europskih klubova je sve veći. Bayer Leverkusen Xabija Alonsa također je jako zainteresiran za Fayea, kao i milanski Inter, a financije u Barceloni diktiraju da bi trebali razmotriti ozbiljnije ponude".

Pročitajte više