Englezi na utakmicu išli letom od 39 minuta. "To pokazuje koliko je nogomet smiješan"

Screenshot: Twitter

NOTTINGHAM FOREST je na utakmicu s Blackpoolom u trećem kolu engleskog FA Cupa otputovao avionom, a povratni let je trajao 39 minuta, zbog čega su navijači bijesni jer engleski klub nije razmišljao o negativnom učinku na prirodu. Engleski mediji pišu da bi put autobusom trajao oko dva i pol sata.

Nottingham je prvoligaš koji se nalazi na 15. mjestu, dok je Blackpool 22. u Championshipu, drugom rangu engleskog nogometa. Unatoč tome Blackpool je slavio s iznenađujuće uvjerljivih 4:1, izbacivši Nottingham iz FA Cupa. Jedan korisnik Twittera objavio je kako je njihovim čarter-letom ispušteno 5220 kilograma CO2.

"Apsolutno odvratno, trebaju se sramiti, užasan klub", "Nevjerojatno rasipanje svjetskih resursa za let tako kratke udaljenosti", "To je dva sata i 38 minuta vožnje. Pitam se koliko su vremena zapravo uštedjeli nakon što su se prijavili, iskrcali itd. Također, jesu li njihove torbe išle autobusom ili avionom jer bi to značilo još vremena", samo su neki od komentara navijača.

Novinar Mark Ogden je komentirao: "Ovo pokazuje koliko nogomet ponekad može biti smiješan." Podsjetimo, igrači Real Madrida prošli tjedan na utakmicu s Valladolidom u španjolskom prvenstvu (2:0) također su otputovali avionom, a let je trajao 15 minuta, zbog čega su dobili kritike.

Pročitajte više