Englezi: Potter je donio odluku koja je zabrinula vlasnike. Onda je dobio otkaz

Foto: Profimedia

GRAHAM POTTER dobio je otkaz kao trener Chelseaja. Zadržao se svega sedam neuspješnih mjeseci, ostavivši klub na 11. mjestu Premier lige. The Daily Telegraph piše kako su vlasnici kluba Todd Boehly i Behdad Eghbali njegovim radom bili zabrinuti još od kraja veljače.

Potter je tada u početnu postavu za utakmicu s Tottenhamom stavio Hakima Ziyecha, marokanskog ofenzivca koji je par dana ranije bio gotovo otišao u PSG, ali je transfer propao zbog problema s papirologijom, o čemu smo pisali ovdje. Vlasnici su planirali prodati Ziyecha, a kada u tome nisu uspjeli, vjerovali su da će imati malu minutažu do kraja sezone.

Ziyech nije nastupio od utakmice s Tottenhamom

Potter isprva nije imao takav plan, već je Ziyecha poslao na teren od prve minute. Ziyechu je u toj utakmici VAR-om poništen crveni karton zbog navodnog prekršaja nad Emersonom Royalom, a igru je napustio u 62. minuti. Tottenham je pobijedio Chelsea 2:0. Ziyech kasnije nije nastupio za Chelsea, već je dvaput bio na klupi, a dvaput na tribinama.

Bruno Saltor, donedavni Potterov pomoćnik, preuzeo je ulogu glavnog trenera Chelseaja, koji će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv Real Madrida. Ziyechov ugovor vrijedi do 2025. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 18 milijuna eura.

Pročitajte više