PROCURILA SNIMKA Bolt je pio i plesao do jutra uoči posljednjih utrka karijere

Foto: The Sun

USAIN BOLT nije uspio završiti karijeru kao pobjednik. Legenda svjetske atletike oprostila se nakon Svjetskog prvenstva u Londonu i posljednje utrke koju zbog ozljede nije uspio završiti.


Milijuni fanova diljem svijeta pitali su se što se dogodilo nekad najbržem čovjeku svijeta, koji je prvo izgubio utrku na 100 metara (uzeo je broncu), a onda mu je ozljeda uništila štafetu. Atletičari su krivnju prebacili na vremenske (ne)prilike i organizatore, koji su Bolta i društvo pustili da na zagrijavanju čekaju 40 minuta zbog ranijih dodjela medalja te je stoga početak štafete kasnio 10 minuta.

Engleski mediji krenuli su u drugom smjeru. Britanski tabloid "The Sun" objavio je snimku s jednog tuluma u Londonu nekoliko dana prije Boltove utrke, a na kojem je bio i svjetski rekorder.


Zabava u čast njegovog prijatelja priređena je u obiteljskoj kući par dana prije Boltovog nastupa na Svjetskom prvenstvu. "The Sun" piše da je uz roštilj Bolt redao rum-kolu i Hennessy, pozdravljao sve, plesao, ljubio se s jednom djevojkom, a kući otišao tek oko 6 sati ujutro.

Bolt je na zabavu u zapadni London stigao iz vrlo osobnog razloga, kako bi odao počast svom prijatelju koji je poginuo u prometnoj nesreći. Germaine Mason bio je Boltov prijatelj iz djetinjstva s Jamajke, skakač u vis koji je 2008. osvojio srebrnu medalju za Veliku Britaniju. Poginuo je u travnju na svom motoru kada se vraćao iz izlaska s Boltom i još nekoliko prijatelja.


Bolta je njegova smrt jako pogodila, odmah je stigao na mjesto nesreće, a osobno je pomogao u iskapanju groba za svog prijatelja. Zbog tuge tjednima nije trenirao.

"Bilo mi je teško. Iznenadilo nas je. Mentalno nisam bio spreman trenirati dva i pol tjedna nakon utrke. Morao sam uzeti pauzu i pribrati se. Bilo je teško, ali moram se okrenuti onome što moram napraviti, znam da bi moj prijatelj želio da izađem i dam sve od sebe, kao uvijek, da budem jak i koncentriran na svoj cilj", rekao je tada Bolt.

Koji dan kasnije to je i ispunio, s 32 godine i 20-ak najsjajnijih svjetskih odličja iza sebe izašao je posljednji put na stazu i dao sve od sebe.


 

 

 

 

Pročitajte više