Englezi u subotu neće gledati El Clasico zbog zakona iz 1960-ih. Razočarani su

Foto: Epa

U SUBOTU od 16:15 Barcelona i Real će odigrati El Clasico. Bit će to dvoboj za vrh ljestvice La Lige, a na žalost brojnih fanova u Engleskoj, taj se susret tamo neće moći gledati u izravnom prijenosu. Razlog je zakon koji je donesen 1960-ih, a bit će na snazi do 2029.

O čemu se radi? U Engleskoj su tada uveli zakon koji zabranjuje televizijskim postajama da prenose nogometne utakmice od 14:45 do 17:15 po lokalnom vremenu kako bi što više gledatelja došlo na engleske stadione u to vrijeme, a s obzirom na to da El Clasico po engleskom vremenu počinje u 15:15 i završava oko 17:15, jasno je da će tamošnji navijači Reala i Barce ostati uskraćeni za prijenos.

Kako je prva zvijezda Reala ove sezone čudesni Englez Jude Bellingham, mnogi su na Otoku razočarani. Keegan Pierce, generalni direktor La Lige za Veliku Britaniju i Irsku, rekao je:

"Razočarani smo. Britanski navijači ovog vikenda neće moći gledati EL Clasico ni Bellinghamov debi u derbiju zbog britanskog samonametnutog pravila da nema prijenosa nogometa subotom od 14:45. Iako u potpunosti podržavamo mjere promocije posjećenosti engleskih stadiona, smatramo da bi zamračenje trebalo biti ograničeno na nacionalni nogomet, a ne na natjecanja u inozemstvu", rekao je Peirce u izjavi za engleski list The Sun.

Pročitajte više