Englezi: United želi dovesti legendu Bayerna

Foto: EPA

NAKON neuspjeha u prvom dijelu sezone Manchester United ove zime planira velik remont ekipe. Izabranici Erika ten Haga sedmi su na tablici Premier lige, a od kontinentalnog nogometa oprostili su se nakon što su završili posljednji u grupnoj fazi Lige prvaka.

Vlasnička struktura kluba nedavno se djelomično izmijenila. Podsjetimo, britanski milijarder Sir Jim Ratcliffe na Badnjak je kupio 25 posto dionica preko fonda INEOS, u kojem drži kontrolni paket, ali još uvijek se čeka odobrenje Premier lige te United neće dobiti značajnu financijsku injekciju već u ovom prijelaznom roku. 

Trojica napadača iz Bundeslige su na popisu želja

Ten Hag, direktor Patrick Stewart i sportski direktor John Murtough zaduženi su za traženje novih igrača na tržištu, a engleski The Athletic piše da United prije svega želi pojačanja u napadu te da su se na užem spisku našla tri imena.

Radi se o igračima iz Bundeslige. Tu su dvojica iskusnih 34-godišnjih napadača Bayerna Eric Choupo-Moting i legendarni "Raumdeuter" Thomas Muller. Obojica bi zbog godina mogli biti dostupni po nešto nižoj cijeni.

Od skupljih opcija tu je Serhou Guirassy (27), kojeg je ljetos Stuttgart nakon posudbe iz Rennesa otkupio za devet milijuna eura, a Francuz se pokazao kao jedan od najboljih transfera sezone u svim ligama Petice. U 16 utakmica zabio je čak 19 golova, a njegova cijena narasla je do 40 milijuna eura, zbog čega će biti najteže dostupan od trojice kandidata za novog napadača Crvenih vragova.

United će morati i prodavati

Međutim, kako bi stekao novac za kupovine, United će morati i prodavati. Moguć je odlazak čak osmorice igrača. Brazilski veznjak Casemiro blizu je odlaska u Saudijsku Arabiju, a krilni napadač Jadon Sancho uklonjen je iz ekipe jer je javno kritizirao Ten Haga i predviđa se njegova prodaja ili odlazak na posudbu prije konačne prodaje na ljeto.

Na transfer-listi su još Amad Diallo i Hannibal Mejbri, a četvorici igrača na ljeto istječe ugovor, ali bi Old Trafford mogli napustiti već sada. Radi se o Anthonyju Martialu, Aaronu Wan-Bissaki, Johnnyju Evansu i Tomu Heatonu.

 

Pročitajte više