Prijateljske utakmice

Englezi zviždali svom igraču na Wembleyju. Kane i Southgate prozvali navijače

Foto: EPA

ENGLESKA nogometna reprezentacija pobijedila je u prijateljskoj utakmici protiv Obale Bjelokosti 3:0 na Wembleyju. Utakmicu su obilježile ružne geste engleskih navijača, koji su zviždali Harryju Maguireu. U njegovu su obranu nakon utakmice stali kapetan Harry Kane i izbornik Gareth Southgate.

"Jako smo se trudili da ponovno izgradimo vezu sa svojim navijačima u posljednjih nekoliko godina. Harryja Maguirea su navijači izviždali na Wembleyju prije početnog udarca i to uopće nije u redu. Činjenica je da je Harry bio odličan na terenu i teško mi je razumjeti njihovo ponašanje. Ne zaslužuje takav prijem. Ima punu podršku svlačionice i trebao bi imati isto to od svakog navijača Engleske", napisao je Kane na svom Twitteru.

Southgate: Igrači se premišljaju oko igranja za reprezentaciju

Svoje je nezadovoljstvo izrazio i engleski izbornik Gareth Southgate, koji je bio ljut nakon utakmice na navijače. "Mislim da je prijem navijača bio smiješan, apsolutno smiješan", rekao je ljuto Southgate. "Što je sve Maguire napravio za nas, kako je igrao za Englesku... Ne shvaćam", rekao je engleski izbornik za Sky Sports.

"Da ste pitali nekoliko navijača nakon utakmice zašto su zviždali Maguireu, oni ne bi znali odgovoriti jer to postaje mentalitet mase. Jasno mi je da se tu ne radi o svim navijačima, nisu svi zviždali", rekao je Southgate.

"To postaje problem za druge igrače Engleske koji se premišljaju oko reprezentacije jer ako im loše krene, navijači će se okrenuti protiv njih. Događalo se to s Ashleyjem Coleom, Johnom Barnesom, Raheemom Sterlingom... Sve su to sjajni igrači. Kako će to vrijeđanje ikome koristiti, ne znam", rekao je Southgate na konferenciji za medije nakon utakmice.

Pročitajte više