EP 2004: HRVATSKI KAMP U ESPOSENDEU

Tijekom Europskog prvenstva u Portugalu hrvatska nogometna reprezentacija bit će smještena u Esposendeu, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom nogometnom savezu.

Radi se o gradiću na sjeveru zemlje, koji leži na obali Atlantskog oceana, a tijekom lipnja u njemu vladju vrlo povoljni klimatski uvjeti, s tempereturama oko 15 stupnjeva celzijusa.

Od Leirie, mjesta u kojem igramo prve dvije utakmice, protiv Švicarske i Francuske, udaljen je oko 240 kilometara. Čelni ljudi saveza ističu da takva udaljenost neće predstavljati nikakav logistički problem, te da se u sličnim situacijama nalaze i neke druge reprezentacije, poput Njemačke i Nizozemske.

Izbornik Otto Barić osvrnuo se na dosadašnji mandat, istaknuvši kako je ispunio sva tri cilja koja si je zadao prilikom preuzimanja reprezentacije. "Plasirali smo se u Portugal, stvorili smo momčad, te dobru atmosferu u reprezentaciji", izjavio je.

Odbacio je kritike kako nije uspio stvoriti igru. "U svim sredinama u kojima sam dosad radio, stvorio sam igru. To je slučaj i kad je u pitanju reprezentacija", dodao je Barić.

Napomenuo je kako je u svom mandatu pronašao 12 reprezentativaca, te da su neistinite tvrdnje o "lutanju" prilikom sastavljanja momčadi. U 14 utakmica, rekao je, kroz reprezentaciju je prošlo 32 igrača.

"Danas, kada smo otprilike na 80 posto onoga kakvi bi trebali biti u Portugalu, imamo 15 igrača koji ravnopravno konkuriraju za prvih jedanaest. Također, svaku poziciju imamo pokrivenu barem s dvojicom nogometaša", zaključio je Barić.

(Hina) im

Pročitajte više