Sve je u rukama UEFA-e: Estonci potvrdili Indexu da se neće žaliti

foto: Hina, montaža Index

ESTONSKI nogometni savez za Index je potvrdio da nema namjeru podnijeti žalbu UEFA-i nakon što je u utakmici u Zaprešiću na teren istrčao hrvatski reprezentativac koji nije bio u zapisniku.

"Mi se nećemo žaliti, slučaj je u nadležnosti organizatora natjecanja i saveza koji je napravio propust, dakle u ovom slučaju Uefe i HNS-a, mi s tim nemamo veze," potvrdio nam je glasnogovornik saveza Mihkel Uiboleht.

Iz Uefe su nam također potvrdili da žalba iz Estonije nije stigla. Rok za žalbu je 24 sata, no jasno je da ključ odluke drži UEFA. Ivan Folić nastupio je u pobjedi Hrvatske iako nije unesen u zapisnik. Osim tehničkog vodstva reprezentacije, odgovornost je na delegatu koji je takav zapisnik potpisao, kao i na 4. sucu koji je Fiolića bez problema pustio u igru. Bit će zanimljivo vidjeti UEFA-u reakciju u ovom slučaju. Pravnici koji imaju iskustvo rada s UEFA-inim organima smatraju da UEFA neće reagirati ako Estonci ne budu protestirali. Ni Anderlecht se nije žalio kada je nedavno juniorska momčad Dinama nastupila sa suspendiranim igračem. Dinamo je eliminiran iz natjecanja, no taj je slučaj ipak teži jer Fintić zbog viška kartona nije ni smio biti u zapisniku.

U slučaju mlade Hrvatske, na Fintića se jednostavno - zaboravilo. 

U iščekivanju odluke ne treba podcijeniti lobiste Španjolske i Švedske, čije reprezentacije prate Hrvatsku na ljestvici. Kolo prije kraja, Hrvatska je vodeća momčad skupine, s pet bodova, ali i dvije utakmice više od drugoplasirane Švedske, te jednom više od trećeplasirane Španjolske. Direktan plasman na Euro zaslužit će samo prvoplasirana ekipa. 

 

Pročitajte više