SP ZA ŽENE

Euforija u Italiji nakon ludog preokreta nogometašica: "Ove cure morate voljeti"

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKA ženska nogometna reprezentacija napravila je najveću senzaciju dosadašnjeg tijeka Svjetskog prvenstva za žene nakon što je jučer preokrenula utakmicu protiv favorizirane Australije i pobijedila 2:1.

Rezultati by SofaScore

Australke su povele preko Kerr u 22. minuti, ali je junakinja Italije postala Juventusova veznjakinja Barbara Bonansea. Ona je u 56. minuti izjednačila nakon velike pogreške australske obrane, a u petoj minuti sudačke nadoknade je na najtipičniji mogući talijanski način zabila glavom nakon kornera za veliku pobjedu.

Svi talijanski mediji euforično su proslavili pobjedu svoje reprezentacije koja se nakon 20 godina vratila na SP i koja dijeli prvo mjesto skupine C s Brazilkama. La Gazzetta dello Sport objavila je na naslovnici fotografiju slavlja svojih igračica uz komentar: "Italija koju morate voljeti: Nogomet nam je otkrio djevojke."

Sjajan rezultat Talijanki zauzeo je i drugu stranicu najvećeg talijanskog sportskog lista uz naslov "Djevojke koje morate voljeti". Ženska nogometna reprezentacija bila je najkomentiranija tema u Italiji na Facebooku i Twitteru. Čestitkama su se pridružili i svi ljudi iz vrha talijanske vlade, koji su nogometašicama poslali poruke podrške.

Pročitajte više