KOŠARKA

CSKA, Uniks, Zenit i Lokomotiv nemaju pravo nastupa u Europi

Foto: EPA

IZVRŠNI odbor košarkaške Eurolige objavio je odluke koje je donio vezano za sankcije koje uvodi zbog rata koji je Rusija vojnom invazijom nametnula Ukrajini. CSKA iz Moskve, Uniks i Zenit, klubovi iz Eurolige, te Lokomotiv, koji se natječe u Eurokupu, suspendirani su do daljnjeg iz natjecanja. Situacija će se nastaviti motriti i postoji mogućnost da će se sve utakmice u kojima su nastupali ruski klubovi poništiti, a prema rezultatima postignutima u utakmicama bez njih krojiti izgled ljestvice.

Podsjetimo, čelnici svih osamnaest košarkaških klubova koji nastupaju u Euroligi sastali su se nedavno i tada je odlučeno da se euroligaško natjecanje neće prekidati ni nastaviti u nekakvom drugačijem obliku, no ruski klubovi ne smiju igrati domaće utakmice na svome tlu. Raspored odigravanja utakmica trebao je ostati identičan, a moskovski CSKA, Zenit iz Sankt-Peterburga i Uniks iz Kazana bili bi domaćini na neutralnom terenu. To se sada sve mijenja.

Euroliga je na svojim stranicama objavila novu odluku, a sve je objasnila opredjeljenjem za mir te protiv nasilja i rata.

 

Pročitajte više