Europa Liga: Kao protiv Šibenika, Anorthosisu opet triler završnica

KRVNIK Šibenčana u Europi, momčad Anorthosisa osigurala je daljnji tijek natjecanja u Europa ligi. Osim Ciprana, prolaz su osigurali i ukrajinski Karpaty, Sturm iz Graca,Sibir, AZ i Dnipro.

Anorthosis je kao protiv Šibenčana lovio zaostatak iz prve utakmice. Minus od 1:0 uspjeli su nadoknaditi na domaćem terenu. Imali su sigurno vodstvo od 2:0, no problemi su došli kad su igračiu Cercle Brugea smanjili desetak minuta prije kraja. U infarkt završnici Ciprani su ipak postigli pogodak, a najbolji pojedinac bio je Cafu postigavši hat-trick.

Sturm je 1:1 remijem u Tbilisiju uspio zadržati dva pogotka prednosti iz prve utakmice, Sibir je izgubio protiv Grčkog Apollona 2:1, ali prošao zahvaljujući pobjedi iz prve utakmice 1:0.

Težak zadatak imao je ukrajinski Dnipro nakon poraza od 2:1 prošlog tjedna protiv Spartak Zlatibora. Ipak pobjedom od 2:0 osigurali su nastavak natjecanja. Goeteborg je pobijedio 1:0 nizozemski AZ, ali nedovoljno nakon prve utakmice u kojoj je izgubio dva razlike. Momčad Karpaty po drugi put pobijedila je Zastafoni rezultatom 1:0 i prošla dalje.
1:0 i prošla dalje.


3. pretkolo Europa lige:

Anorthosis - Cercle Brugge 3:1 (3:2)

Zastafoni - Karpaty 0:1 (0:2)

Dinamo Tbilisi - Sturm 1:1 (1:3)

Apollon - Sibir 2:1 (2:2)

Gorteborg - AZ 1:0 (1:2)

Dnipro - Spartak Zlatibor 2:0 (3:2)

Pročitajte više