Europa liga: Valentin Babić izbacio Montpellier, Cesarec pogotkom odveo Aris dalje

HRVATSKI nogometaš Daniel Cesarec (27) junak je solunskog Arisa. Bivši je mladi hrvatski reprezentativac svojim golovima omogućio Grcima domaći remi (2:2) s poljskom Jagiellonijom.

U uzvratni su dvoboj trećeg pretkola Europa lige Grci ušli s prednošću (2:1) iz prvog dvoboja, koju su izborili gostujući u Bialystoku. Činilo se da sve ide pravim putem kad je Cesarec u 19. minuti momčad Hectora Cupera doveo u vodstvo, no gosti su ubrzo uspjeli izjednačiti, a u 66. minuti utakmice i poveli nagovijestivši mogućnost ulaska utakmice u produžetak. Ipak, Cesarec je u 75. minuti uspio izjednačiti iz penala i donijeti prolaz dalje.

Nogometaši Sturma iz Graza izborili su 4. pretkolo remijem (1:1) kod gruzijskog predstavnika Dinama iz Tbilisija. Momčad iz Graza u prvom je dvoboju slavila 2:0. Gordon Schildenfeld odigrao je svih devedeset minuta za Austrijance i zaradio žuti karton. Izjednačujući je pogodak za goste u 40. minuti iz 11-erca zabio bosanski nogometaš Samir Muratović.

Za natjecanje u skupinama Europa lige borit će se i Joe Didulica, čiji je AZ Alkmaar izgubio kod Göteborga 1:0, ali i sačuvao prednost (2:0) iz prve utakmice. Hrvatski je golman branio svih 90 minuta.

Jedno je od najvećih iznenađenja trećeg pretkola priredio izraelski Maccabi iz Tel Aviva, koji je na svom stadionu pobijedio skupocjenu momčad atenskog Olympiacosa 1:0 te zahvaljujući pogotku u gostima (2:1 za Grke) izborio sljedeću rundu. Haris Medunjanin odigrao je cijelu utakmicu u redovima gostujuće momčadi. Opomenut je žutim kartonom.

Babić pogodio za Gyor i izbacio Montpellier

Nogometaši mađarskog Györa izbacili su u trećem pretkolu Europa lige francuski Montpellier, lani petoplasiranu momčad Le Championnata. Ključnu je ulogu u tome imao Valentin Babić.

Hrvatski 29-godišnji nogometaš, nekadašnji libero NK Osijeka, zabio je jedini gol unutar 90 i 120 minuta utakmice u 40. minuti izjednačivši time ukupan rezultat na 1:1.

Mađari su napravili herojsko djelo s obzirom na činjenicu da im je u posljednjoj minuti prvog poluvremena isključen Lazar Stanišić zbog drugoga žutog kartona. Izdržali su sve do raspucavanja penala, koje su dobili 4:3.

Prvi je 11-erac za goste zabio ponovno Babić, dok je pri prvoj seriji za Francuze precizan bio BiH-reprezentativac Emir Spahić. I Babić i Spahić zaradili su tijekom utakmice žute kartone.

Europa liga, 3. pretkolo, uzvratna utakmica:

Montpellier – Györ 0:1, 3:5, prva utakmica 1:0 (Babić 40)

Aris – Jagiellonia 2:2, prva utakmica 2:1 (Cesarec 19, 75-11m / Ronaldo Guiaro 26-ag, Burkhardt 66)

OFK Beograd – Galatasaray 1:5, 2:2

Maccabi Tel Aviv – Olympiacos 1:0, 1:2

Dinamo Tbilisi – Sturm 1:1, 0:2

Götebrog – AZ 1:0, 0:2

Pročitajte više