Europski i američki timovi hvataju posljednja mjesta za League of Legends World Championship

FOTO: LoLesports/Flickr

League of Legends World Championship se polako približava, a poznato je 22 od 24 tima koja će se natjecati na najvažnijem natjecanju LoL esporta. Posljednja dva mjesta rezervirana su za pobjednike regionalnih kvalifikacija, po jedno mjestu za Europu i Ameriku.

>> NAJBOLJI HRVATSKI GEJMER PONOVO NA VRHU EUROPE PerkZu četvrta europska titula u nizu

>>Team SoloMid uvjerljiv za šestu titulu američkog League of Legends prvenstva
 
U petak 8. rujna četiri time iz svake regije krenut će na regionalne kvalifikacije za LoL Worlds. Timovi su raspoređeni ovisno o broju osvojenih bodova u doigravanju obje sezone ove godine. U Europi će tako prvi meč igrati H2K i Splyce, pobjednika tog meča očekuje Unicorns of Love, a za odlazak na Worlds bolji iz tog ogleda morat će pobijediti Fnatic.
 
Po dosad viđenom Fnatic je glavni favorit za odlazak na World Championship. H2K i Splyce posljednje doigravanja LCS-a su igrali podosta loše, baš kao i Unicorns of Love. Ipak, Unicornsi imaju tu tendenciju da dosta variraju pa je moguće da se ovoga puta pojave u boljem izdanju. Sve osim odlaska na Worlds bio bi veliki neuspjeh za Fnatic, tim koji je regularni dio sezone bio najbolji u Europi.
 
Regionalne kvalifikacije za Europu počet će u petak 8. rujna u 17:00 s mečom H2K protiv Splycea, Unciorns of Love će igrati u istom terminu idući dan, a pobjednika ćemo saznati u meču protiv Fnatica u nedjelju.
 
Američke regionalne kvalifikacije igrat će se po istom sistemu. Prvi meč će igrati Team Dignitas i FlyQuest eSports, pobjednika očekuje Counter Logic Gaming dok je u posljednjem meču već Cloud9 s najvećim brojem bodove iz doigravanja ove godine. 
 
Teško je očekivati bilo što drugo osim finala između Counter Logic Gaminga i Cloud9, dvije organizacije s ogromnim pedigreom i koja god ove godine ne izbori plasman na Worlds smatrat će to velikim neuspjehom. 
 
Regionalne kvalifikacije za Ameriku igrat će se istim danima kao i one europske, ali u nešto kasnijem terminu s početkom u 21:00.
 
 

 
Timovi koji kroz regionalne kvalifikacije osiguraju nastup na League of Legends World Championshipu i tamo će morati prvo odigrati play-in fazu kako bi prošli u natjecanje po skupinama. 
 
Natjecanje po skupinama već su osigurali
 
LongZhu Gaming, SK Telecom T1 i Samsung Galaxy iz LCK-a (J. Koreja)
 
EDward Gaming i Royal Never Give up iz LPL-a (Kina)
 
Team SoloMid i Immortals iz NA LCS-a (Sj. Amerika)
 
G2 Esports i Misfits iz EU LCS-a (Europa)
 
Flash Wolves i agq e-Sports Club iz LMS-a (Tajvan, Hong Kong, Macao)
 
GIGABYTE Marines iz GPL-a (JI Azija)
 
League of Legends World Championship igrat će se od 23. rujna do 4. studenog na četiri različite lokacije u Kini, Wuhanu, Guangzhou, Šangaju i Pekingu. 
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više