Prijeti otkazivanje Europskog prvenstva u Izraelu na kojem Hrvatska brani zlato

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

EUROPSKO prvenstvu u vaterpolu, koje bi se trebalo održati u siječnju u Izraelu, pod velikim je upitnikom zbog palestinsko-izraelskog sukoba, a Europski savez vodenih sportova tim se povodom oglasio priopćenjem.

"S obzirom na trenutačno stanje u Izraelu, European Aquatics je u aktivnim razgovorima s Organizacijskim odborom Europskog prvenstva u vaterpolu, koje bi se trebalo održati u Netanyi od 3. do 16. siječnja 2024. Naše misli i podrška usmjereni su narodu Izraela u ovim teškim vremenima. Obje organizacije nastavit će pomno pratiti stanje i istražiti sve mogućnosti prije donošenja odluke o domaćinstvu natjecanja.

Omogućavanje sigurnih uvjeta za sve reprezentacije sudionike natjecanja, službene osobe i gledatelje bit će naš glavni prioritet. European Aquatics i Izraelski vaterpolski savez u kontaktu su sa svim uključenim timovima i dat će najnovije informacije o situaciji što je prije moguće", stoji u priopćenju.

Tako je za sada nepoznato hoće li hrvatska reprezentacija zlato osvojeno prošle godine u Splitu braniti na originalno određenoj lokaciji i u originalno određenom terminu. Hrvatska je lani u finalu u Spaladium Areni svladala Mađarsku 10:9.

Pročitajte više