Eurosport: Šanse Hrvatske ovisit će o suradnji Prše i Klasnića

UGLEDNI Eurosport u utorak je objavio opsežan članak o Skupini F, u kojoj će se na Svjetskom mjestu za prolazak u osminu finala boriti Hrvatska, Brazil, Australija i Japan, i to pod naslovom "Tko može zaustaviti Brazil?"

Eurosport tako piše kako će brazilska reprezentacija svoj prvi ispit imati 13. lipnja na berlinskom Olimpijskom stadionu protiv Hrvatske. Upravo će ta utakmica biti najveći izazov Brazilcima u Skupini F, piše Eurosport, pa dodaje kako je Hrvatska kvalifikacije završila bez izgubljenog susreta, na prvom mjestu svoje kvalifikacijske skupine, pri čemu je dva put svladala Šveđane.

Niko Kovač je kapetan i vođa momčadi u kojoj nema pravih nogometnih zvijezda, navodi Eurosport, pa ipak ističe Ivana Klasnića kao golgetera koji je u paru s Miroslavom Kloseom ove sezone u Bundesligi za Werder zabio nevjerojatnih 40 golova.

No, šanse Hrvatske na SP-u uvelike će ovisiti o suradnji Ivana Klasnića i Dade Prše, piše Eurosport.

U članku se navodi kako je SP 2002. godine bio "ogromno razočaranje" za Hrvatsku, koja je četiri godine prije toga iznenadila nogometni svijet osvojivši treće mjesto u Francuskoj. No, izgubi li Hrvatska od Brazila, kao što svi očekuju, bit će to veliki test za karakter i temperament izabranika Zlatka Kranjčara, zaključuje Eurosport.

Pročitajte više