LIGE PETICE

EVERTON - UNITED 1:1 De Gea primio amaterski gol, Fernandes spasio goste

Foto: EPA

VELIKU pogrešku napravio je David De Gea u remiju svog Manchester Uniteda kod Evertona 1:1 u 28. kolu Premiershipa.

Španjolski golman je u trećoj minuti doslovce poklonio gol domaćinu na Goodisonu i još jednom potvrdio da ni izbliza nije u formi na koju su naviknuli navijači Crvenih vragova. To pokazuje i podatak da je direktno ove sezone skrivio čak sedam pogodaka.

Grafika: SofaScore

De Gea je dobio loptu od svojih suigrača, nakon čega je neshvatljivo čekao 6-7 sekundi kako bi je ispucao, što je iskoristio uporni napadač Evertona Dominic Calvert-Lewin i pritisnuo golmana Uniteda, a on ga pogodio i primio amaterski gol u engleskom klasiku.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Nemanja Matić je u sedmoj minuti bio blizu izjednačenja, ali je njegov pokušaj s ruba šesnaesterca završio na gredi.

Ipak, srećom za De Geu, United je izjednačio u 31. minuti preko sjajnog Brune Fernandesa, koji je opalio s 20-ak metara uz lijevu vratnicu, a lopta je golmanu Jordanu Pickfordu prošla ispod ruku za 1:1. 

Gylfi Sigurdsson je u 57. minuti pogodio lijevu vratnicu iz slobodnog udarca, a De Gea se donekle iskupio u 69. minuti kada je obranio zicer Calvert-Lewinu i spriječio poraz Uniteda u Liverpoolu. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više