U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

EVERTON - WBA 5:2 Bilić poludio na suce i dobio crveni u teškom porazu

Foto: EPA

EVERTON je svladao West Bromwich Albion (koji vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić) u drugom kolu Premiershipa s 5:2. Junak utakmice bio je Calvert-Lewin koji je postigao hat-trick, a za WBA se sve raspalo na kraju prvog dijela kada su crvene kartone zaradili Gibbs i Bilić. 

Uoči susreta je na Germaniji Everton bio veliki favorit, a tu ulogu je i opravdao.

WBA sjajno krenuo i poveo preko opasnog Diangane

WBA  je odlično startao u utakmicu. U kompaktnom bloku je visoko pritiskao Everton i onemogućivao mu da razvije svoje napade. U kontranapadima su preko Diangane radili velike probleme, a to im se isplatilo u 10. minuti. Diangana je povukao loptu preko pola terena i zabio lijevom nogom malo izvan šesnaesterca.

Bilićeva momčad je već i u tim trenucima pokazala da loše brani prekide, što će ih kasnije jako koštati. Everton se nakon primljenog gola uspio konsolidirati i krenuo je u napad, a do izjednačenja je stigao u 31. minuti. Calvert-Lewin je iskoristio treću šansu na utakmici. Sjajno se snašao i pogodio petom, a VAR je potvrdio kako nije bilo zaleđa.

Kolaps na kraju poluvremena i trenutak Bilićevog ludila 

WBA se dobro držao, ali mu je zadnja minuta i nadoknada prvog dijela bila kobna. Najprije je James sjajno reagirao i svojim prvijencem donio prednost Evertonu, a već u idućoj minuti je isprovocirao Kierana Gibbsa koji ga je udario bez lopte i zaradio direktan crveni karton. Takva odluka nije se Biliću nimalo svidjela pa je zbog uzastopnih prigovora i psovki i on dobio crveni karton. Na snimci se dobro mogu čuti uvrede zbog kojih bi hrvatski trener mogao dobiti veliku kaznu.

Perreira je vratio nadu, ali ona je brzo ugašena

Na samom startu drugog dijela WBA se uspio vratiti zahvaljujući fantastičnom golu Perreire iz slobodnog udarca, ali radost je kratko trajala. Već u 54. minuti WBA loše brani još jedan prekid i Keane vraća prednost na stranu domaćina. Devet minuta kasnije Calvert-Lewin nakon sjajne kombinacije Jamesa i Richarlisona zabija svoj drugi, a uskoro i treći pogodak na susretu za velikih 5:2. Everton je do kraja susreta igrao u drugoj brzini i mirno kontrolirao susret.

WBA nakon prva dva kola ima 0 bodova i primio je čak osam golova. Dojam je da Bilić, ako želi imati ikakvu šansu ostati u ligi, mora pojačati obranu. WBA i u idućem kolu ima jako težak posao, kada im u goste stiže Chelsea.

Reakcije nakon golijade i velikog poraza Bilića možete pratiti OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više