Evo gdje gledati derbi za juniorski naslov. Puno problema u Hajduku, ima ih i Dinamo

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

JUNIORI Dinama i Hajduka danas od 11 sati u Splitu igraju derbi koji bi mogao biti presudan u borbi za titulu. Na posljednju utakmicu 27. kola Juniorske nogometne lige Dinamo dolazi s dva boda prednosti u odnosu na Hajduk, od kojeg ima i odigranu utakmicu više. Utakmicu prenosi MAXSport 1, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na Indexu od 11 sati..

U najavi utakmice trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir istaknuo je važnost prethodnog derbija u kojem je Hajduk golovima Luke Vuškovića i Roka Brajkovića slavio u ogledu velikih rivala u prvom dijelu prvenstva. Taj je susret bio nazvao prekretnicom sezone pa dodao:

"Sada je pred njima imperativ pobjede pa očekujem odličan derbi. Mi smo pokazali koliko vrijedimo, kao u svakoj i u ovoj utakmici ćemo ići na pobjedu, a s druge strane je odličan protivnik s nizom kvalitetnih pojedinaca koje očekujem na travnjaku", istaknuo je Budimir.

Dosta izostanaka u Hajduku

Hajduk iza sebe ima dva uzastopna naslova prvaka, a ove sezone i igrala je finale Lige prvaka mladih. Također, juniori Hajduka popunjavali su redove seniora zbog ozljeda kroz sezonu i osjeća se umor. Ima i problema.

Luka Vušković, Dominik Prpić, Mateo Jurić-Petrašilo, Tomislav Arković i Mate Antunović su ozlijeđeni, kapetan momčadi Marko Capan nije u potpunosti spreman, a Noa Skoko i Marin Ćalušić su na pripremama U-17 reprezentacije. Niko Sigur i Rokas Pukštas igrali su u subotu za seniore.

Problemi i za Dinamo

Nije ni u Dinamu sve idealno. Fran Topić i Gabriel Rukavina igrali su u nedjelju protiv Šibenika i njihov nastup se ne očekuje u juniorskom derbiju. Isto vrijedi za Morena Živkovića, a upitan je Marko Brkljača, koji je ozlijeđen još od finala kupa za juniore.

Također, po pravilima Hrvatskog nogometnog saveza juniorske utakmice mogu igrati samo dvojica igrača pod dvojnom registracijom, što je za Dinamo u ovom slučaju problem jer su Brkljača, Moreno Živković, Jakov Gurlica i Luka Lukanić članovi NK Dubrave.

"Spremni smo i motivirani i jedva čekamo izaći na Poljud. Očekujemo da će ondje biti velik broj navijača i jedan naelektrizirani ambijent koji će biti dodatna motivacija kako njima, tako i nama. Svi smo svjesni važnosti dvoboja i nema ništa ljepše nego u završnici prvenstva ići u utrku za nešto veliko kao što je to trofej juniorskog HNL-a", rekao je trener Dinamovih juniora Ivan Senzen.

 

Pročitajte više