Evo gdje možete gledati utakmicu Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EP

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija danas od 20.45 sati na Opus Areni protiv Turske igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Izbornik Zlatko Dalić u najavi tog susreta današnji ogled u Osijeku nazvao je ključnim u nastojanjima Hrvatske da se plasira na EP.

"Ovo je ključna utakmica za odlazak na Euro. Imamo veliki motiv, a imat ćemo i sjajnu podršku. Htio bih što prije riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo, a sutrašnjom pobjedom možemo riješiti 90 posto toga", rekao je Dalić i spomenuo probleme koje ima pred ovu utakmicu:

"Kod nas uvijek ima pritiska, uvijek netko nedostaje. Kako stvari stoje, Juranovića i Petkovića nećemo forsirati. Bit će na klupi i pripremat ćemo ih za Wales. Bio bi prevelik rizik da ih sada stavimo. Tražimo rješenja u napadu, Brekalo igra dobro u Fiorentini, najviše voli igrati na lijevoj strani i sada mu se otvorila prilika, no tu su i Majer i Vlašić. Pašalić ima odgovornost i disciplinu i njega vidimo na desnoj strani. Musa je, pak, u vrhu napada u prednosti pred Beljom."

Barišić ili Sosa?

Prema odgovorima koje je Dalić dao na novinarska pitanja tijekom konferencije za medije, može se zaključiti da će Hrvatska nastupiti u sastavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Musa, Brekalo. Jedini prostor za promjenu je na lijevom beku, gdje bi Borna Barišić mogao dobiti prednost nad imenjakom Sosom.

Susret u Osijeku započinje u 20:45, a prenosi ga Nova TV.

Podsjetimo, nakon utakmice u Osijeku, Hrvatsku u ovom dijelu kvalifikacijskog ciklusa čeka još gostovanje u Cardiffu kod Walesa u nedjelju.

Pročitajte više