Evo kad i gdje će se održati sastanak koji će odrediti budućnost Regionalne lige

Foto: Screenshot

I NAKON tjedan dana napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi glavna je tema u Hrvatskoj i Srbiji.

Podsjetimo, vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu u kafiću na splitskoj Rivi, gdje su došli na piće uoči utakmice s Mornarom. Utakmica regionalne lige do daljnjeg je odgođena.

Napadači su zvezdaše prepoznali po klupskim obilježjima, tražili su da skinu Zvezdine trenirke, a potom ih verbalno i fizički napali.

Tijekom prošlog tjedna u Srbiji je održan sastanak rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije i svih srpskih klubova, sudionika Regionalne vaterpolo lige, a to su Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički, Vojvodina, Nais i Valjevo.

Glavni zaključak tog sastanka je da srpski klubovi do kraja ove sezone ne žele gostovati u Splitu ni u mjestima koja su od Splita udaljena do 200 kilometara.

Nakon što su Srbi odlučili kako su odlučili, oglasio se Perica Bukić koji je u ime HVS-a rekao kako nisu spremni udovoljiti srpskim zahtjevima i da se boji kako će ovo značiti smrt Regionalne lige.

Nismo dugo čekali odgovor srpske strane. Prvi čovjek VSS-a Viktor Jelinić rekao je da dopis srpskih klubova nije upućen Bukiću i HVS-u, nego organizatorima Regionalne lige.

"Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatske već Upravnom odboru i Povjerenstvu lige. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova i voljeli bismo čuti i njihovo mišljenje. Ne želim ništa prejudicirati", rekao je Jelinić.

Doznajemo da će se ključni sastanak za opstanak Regionalne lige u ovom formatu održati u ponedjeljak u Beogradu s početkom u 17 sati.

Pročitajte više