FUTSAL

Evo kako će izgledati borba za naslov u najneizvjesnijoj domaćoj ligi

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

UTAKMICAMA odigranim u četvrtak završen je osnovni dio sezone Prve HMNL te su poznati svi četvrtfinalni parovi. Pretposljednjem Šibeniku 1983 slijede dokvalifikacije za ostanak u Prvoj HMNL, dok je od ranije poznato kako će Alumnus iduće sezone igrati u drugoligaškom okruženju.

U četvrtfinalu doigravanja Prve HMNL igrat će Olmissum - Vrgorac, Futsal Pula - Universitas Split, Square - Futsal Dinamo i Crnica - Novo Vrijeme. Četvrtfinalne serije igraju se na dvije pobjede.

Međusobni ogledi ove sezone

Napeta završnica osnovnog dijela sezone na kraju je ispisala scenarij po kojem je Olmissum, prvak posljednje dvije sezone, ostao na prvom mjestu, a iza njegovih leđa su čak četiri momčadi skupile jednaki broj bodova, po 30. U pitanju su Futsal Pula, Square, Crnica i Novo Vrijeme i točno s tim redoslijedom ulaze u doigravanje.

Prvak Olmissum u obranu naslova kreće četvrtfinalnim sudarom protiv Vrgorca, suparnika s kojim nije imao dobra iskustva ove sezone. Vrgorac je kao domaćin pobijedio 3:1, dok je u Omišu Olmissum slavio s tijesnih 3:2.

Futsal Pula će igrati protiv splitskog Universitasa od kojeg je izgubila u zadnjem kolu osnovnog dijela sezone na domaćem terenu s 1:2. I u Splitu su te dvije momčadi odigrale vrlo tvrdu utakmicu (1:1).

Square se za polufinale bori protiv Futsal Dinama kojeg je pobijedio u Dubrovniku tijekom sezone 4:2, ali je u Zagrebu kontrirao Futsal Dinamo s 2:1. I na kraju, posljednji četvrtfinalni par su Crnica i Novo Vrijeme. Makarani su slavili u Šibeniku 5:2, dok je dvoboj u Makarskoj završio 5:5.

Dodajmo i kako je u osnovnom dijelu sezone prvi strijelac s 22 pogotka bio Zvonimir Šućur iz Šibenika 1983.

Pročitajte više