Evo kako je sjajni Poljak odgovorio na pitanje hoće li doći u Juventus

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAMIL GLIK odlični branič Monaca i reprezentacije Poljske, jedan je od najcjenjenijih stopera u Europi, što je dokazao i na EP-u prošlog ljeta. Zbog igračkih i liderskih kvaliteta te zato što je u najboljim godinama (28), žele ga mnogi velikani, među njima i Juventus.

Ali, Glik je ovog ljeta došao u Monaco iz Torina, koji je dakako gradski i općenito najveći Juveov rival. Poljski stoper tamo je proveo pet godina, odigrao 171 meč, zabio 13 golova i s klubom prošao sve; od Serie B do proljeća u Europi. Navijači su ga obožavali, a ljubav je bila i ostala uzajamna otkako je u sezoni 2012/13 postao prvi igrač u povijesti koji je isključen na oba torinska derbija u sezoni. 
 
Iz Torina je otišao ovjenčan slavom i kapetanskom trakom, uz oproštajnu poruku dostojnu najvećih igrača u povijesti, ali Juventus, pritisnut ozljedama ključnih braniča spreman je zanemariti ove "sitnice".
 
Ako je spreman Juve, nije i Glik: "Nema šanse, nikada ne bih otišao u Juventus, pa ja sam tifos Torina! Tako bih pljunuo na pet fantastičnih godina s Torom, s kojim sam od ničega napravio puno toga. Jedino gdje želim igrati s Juventusom je u nokaut fazi Lige prvaka na proljeće i jako bih uživao izbaciti ga s Monacom."

Pročitajte više