Evo kako to radi nogometna mafija BiH...

NAKON što je zbog navodne sustavne sabotaže HŠK Zrinjskog u nacionalnog prvenstvu BiH Blaž Slišković tijekom susreta s Orašjem povukao igrače s terena, što je rezultiralo drastičnom odlukom klupskog Izvršnog odbora o istupanju iz lige, bivši Hajdukov as postao je tražena trenerska ličnost. 

U svom emotivnom istupu, gdje se nije ustručavao još jednom progovoriti o korumpiranosti u savezu, sudačkoj organizaciji te nogometu uopće, također najavio i svoj definitivni odlazak sa BiH scene.

"Moja izjava nije bila ishitrena, ja imam ugovor sa Zrinjskim godinu dana, ali je vrlo moguće da ekipu napustim na ljeto. Ali danas se ovo dogodilo meni, sutra će nekoj drugoj ekipi, treneru, jednom mora stati." - podvukao je Slišković za tamošnji portal 24 sata.info

"Zovu me klubovi iz Azije, radi se  dvije tri zemlje. Čak postoji mogućnost da preuzmem reprezentaciju Alžira. Tu je i jedna ponuda iz Francuske koja mi je nekako najzanimljivija." - nadovezao se, navodeći moguće destinacije u kojima bi mogao nastaviti svoj trenerski put.
Francuski nogomet svakako je najprivlačniji jer Baku vežu uspomene na vremena kada je nosio dres Rennesa, Mulhousea, Lensa te Olimpiquea.

Ultrasi uz upravu

Navijači mostarskog Zrinjskog koji su tijekom sezone često upirali prstom u Sliškovića i njegove igrače, ovaj put čvrsto su stali uz klupsku upravu. Svoj stav iznijeli su priopćenjem:

"Nakon održanog sastanka predstavnika Kluba navijača "Ultras-Zrinjski" Mostar sa upravom HŠK Zrinjski, na kojem se razgovaralo o posljednjim događajima i svim nepravdama koje je čelništvo Nogometnog saveza nanijelo Zrinjskom, Klub navijača "Ultras-Zrinjski" želi ovime izraziti punu podršku vodstvu i igračima na povučenom potezu!"

Protiv svih onih koji se nalaze na čelu Nogometnog saveza, a kojima nije stalo ni do koga osim do svojih sela i vlastitog profita, može se jedino RADIKALNO. Stoga u budućim akcijama, s ciljem ozdravljenja bh nogometa, uprava kluba ima našu podršku!"

"Idemo do kraja zajedno!"

Zrinjski ipak putuje za Sarajevo?

U iščekivanju konačne odluke Zrinjskog o istupanju iz lige, na raspored je stigla i prvenstvena utakmica sa Željezničarom, koja se treba odigrati u subotu na Grbavici. Eventualna odluka da se ne igra protiv Željezničara značila bi novu kaznu Nogometnog saveza BiH (FK Borac u sezoni 2004/2005 sankcioniran je oduzimanjem jednog boda, jer nije doputovao u Istočno Sarajevo), a 


Uprava Zrinjskog bez stava Skupštine ne može preuzeti odgovornost za to, navodi Dnevni avaz.
Zrinjski još uvijek nije podnio žalbu na odluku Disciplinske komisije jer ista iz saveza još uvijek nije stigla u pisanoj formi.  Predsjednik Zrinskoj Ivan Beus, koji je zaradio jednogodišnji izgon iz nogometa za petak je najavio sastanak predstavnika pojedinih klubova, na kojem će se razgovarati o aktualnoj problematici.

"Pozvali smo predstavnike Orašja, Žepča, Posušja i Širokog Brijega. Želimo da vidimo štiti li potpredsjednik NSBiH Iljo Dominković u Savezu interese samo jednog kluba ili svih s hrvatskim predznakom. Svoj dolazak za sada su potvrdili svi klubovi osim Orašja." - izjavio je Beus.

"Ne piše nam se dobro, ne stanemo li na kraj sucima"

"Spreman sam na radikalne rezove i hvatanje ukoštac s nogometnom mafijom i svim mešetarima koji ne misle dobro bh. nogometa. Međutim, stanje ne možemo raščistiti ukoliko nam ne pomognu organi vlasti. Tu mislim na policiju, Tužilaštvo, SIPA-u... Njihova pomoć je neophodna." - izjavio je predsjednik Nogometnog Saveza BiH.

"Ne piše nam se dobro ukoliko ne stanemo na kraj sucima i sudačkoj organizaciji. Izjavljujem javno da sam spreman uhvatiti se u koštac s tim. Ali moramo promijeniti kompletnu garnituru službenih osoba jer su pojedinci uvrtili sebi u glavu da se igra zbog njih.
Zgražam se i na pritiske klubova na suce. Ako klub ne može obezbijediti kvalitetnu upravu i igrače da ostvare ciljeve u natjecanju, ne trebaju suci to raditi za njih."

D.R.
Foto: Dnevni avaz

Pročitajte više