OVAKO ZVUČI FIFA 18 Može li se novi soundtrack mjeriti s legendarnim Blurom i Fatboy Slimom?

Foto: EA Sports

SVAKI novi nastavak FIFA-e donio je 40-ak novih pjesama koje smo manje ili više zavoljeli igrajući igru godinu dana. Neke su ušle u legendu, a neke je upravo FIFA proslavila.

Svi pamtimo legendarnu FIFA-u 98 koja je otvarala s megahitom Blura "Song 2" pa nastavila preko The Crystal Methodov "Busy Childa" koji nas je dočekao ulaskom u meni.

Međunastavak FIFA World Cup proslavio je Chumbawambu i njihov "Tubthumping", a svatko tko je igrao FIFA-u 99 sjeća se Fatboy Slimove "Rockafella Skunk": Bilo je to vrijeme kad je ISS bio miljama ispred FIFA-e po igrivosti i kvaliteti simulacije, no EA Sports je bez previše konkurencije odnosio pobjedu barem po pitanju glazbe u igri.

Jednu od boljih FIFA u to vrijeme, onu iz 2000. godine najavljivao je "It's Only Us" Robbieja Williamsa, a stariji igrači pamtit će je i po "Stop The Rock" grupe Apollo 440.

U doba FIFA-ina "mraka"  tamo negdje do 2014. godine, kad nitko ozbiljan nije igrao EA Sportsovu igru, već smo svi "derali" po PES-u, kroz soundtrack FIFA-e prolazili su Franz Ferdinand, Kosheen, Gorillaz, The Strokes...

Zadnjih nekoliko nastavaka obilježio je Beck s odličnom "Dreams" na 16-ici, a "Way Down We Go" fantastičnih islandskih rokera Kaleo postao je hit, možemo reći, zahvaljujući FIFA-i.

Zadnji nastavak možda je bio najslabiji, a tek nam ostaje vidjeti kako će nam "sjesti" soundtrack FIFA-e 18 koja izlazi 29. rujna.

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više