Evo koliki je autoritet Realovog trenera: Ronaldo mu okreće leđa, Bale ga ne sluša

Screenshot: Youtube

RAFA BENITEZ ne uspijeva zauzdati bahate Realove superzvijezde, čija raspuštenost je samo dodatno potaknuta tijekom dvije godine Ancelottijevog prijateljskog pristupa.

Naravno da igračima ne godi promjena prelaska iz ruku opuštenog trenera u ukočenog štrebera opsjednutog šablonama, što se itekako vidi po Realovoj igri i rezultatima ove sezone, a posebno je došlo do izražaja u nedjelju, tijekom poraza (0:1) nemoćnog Reala kod Villarreala u 15. kolu Primere, nakon čega su Modrić i društvo na pet bodova zaostatka iza vodećih Barcelone i Atletica.

Koliko Benitez ima autoriteta kod igrača koje "vodi", vidjelo se u nekoliko navrata; kada je u igru slao Jesea, naložio mu je da Baleu prenese naredbu da se iz otupjelog napadačkog trojca prebaci na mjesto lijevog beka. Iako je Jese prenio trenerovu zapovijed, Velšanin se na nju oglušio i nastavio igrati na lijevom krilu, što je samo doprinosilo očitoj Realovoj raštimanosti.
 
Druga scena koja svjedoči u kakvom je stanju Realova momčad, u kojoj su svađe na terenu normalna pojava, odigrala se kada je Marcelo bio zadužen da Ronaldu prenese taktički savjet. Njegovo Visočanstvo ne samo da ga je odbilo poslušati, nego mu je i demonstrativno okrenulo leđa.

 

Pročitajte više