Evo koliko su ukupno novca Hajduku ove sezone kaznama izbili njegovi navijači

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

DISCIPLINSKA komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je jučer odluke o kaznama s utakmica polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Najiščekivanija je bila odluka o kazni Hajduku zbog nereda koji su se dogodili prošle srijede nakon završetka utakmice polufinala natjecanja u kojoj su Bijeli na Poljudu poraženi od Dinama 0:1.

Hajduk je kažnjen ukupnim novčanim iznosom od 32.000 eura i igranjem dvije naredne prvenstvene utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu - Gradskom stadionu Poljud - bez prisutnosti gledatelja.

Podsjetimo, Hajdukov stadion je prvo suspendiran odlukom Povjerenstva za natjecanje. To je značilo da se na Poljudu do daljnjeg, točnije do pravomoćnosti odluke Disciplinske komisije o kazni Hajduku, ne smije igrati nijedna prvenstvena utakmica ni s gledateljima ni bez njih.

Pozamašna cifra ukupnih kazni

Donošenjem ove odluke Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o ukidanju suspenzije Gradskog stadiona Poljud. Ipak, ne treba zanemariti da je tu ponovno financijska kazna, i to pozamašna.

Gotovo je tradicija da Hajduk svakog tjedna dobije najveću kaznu od HNS-a pa smo zbrojili koliko je dosad računa sakupio u ovoj sezoni. Hajduk je ove sezone uplatio HNS-u 343.400 eura na račun kazni koje su mu priskrbili vlastiti navijači.

U ligi su sakupili iznos od 266.400 eura, 42.000 za utakmicu protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi, 3000 za SuperSport Hrvatski superkup te spomenuti iznos za Kup. Osim toga, treba napomenuti i da će dvije utakmice pred praznim tribinama također izbiti Hajduku određenu svotu novca, onu koju bi zaradio od ulaznica i ostalih prihoda na dan utakmice.

Pročitajte više