Evo s kojih fakulteta dolaze najbolji zagrebački gejmeri

Foto: ZSŠS
 
NAJBOLJI timovi zagrebačkih fakulteta i visokih učilišta u subotu 17. ožujka u Stablu znanja u Studentskom centru u Zagrebu odmjerit će snage u završnici UniSportZg esports prvenstva. Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći uživati u esport mečevima u četiri različite igre, a sve će početi finalom prvenstva u CS:GO-u koje je zakazano za 10 sati. 
 
>>VIDEOIGRE POSTAJU SPORT NA ZAGREBAČKIM FAKULTETIMA Studenti će igrati LoL, CS:GO, PES i HS
 
UniSportZg esports liga je sveučilišno natjecanje u esportu za fakultete i visoke škole na području Zagreba i okolice. Cijeli projekt pokrenut je prošle godine, a sada slijedi onaj najzanimljiviji dio. U subotu ćemo doznati i prve pobjednike UniSportZg esports lige. Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakultet strojarstva i brodogradnje imaju čak dva tima u završnici prvenstva, dok Fakultet organizacije i informatike, Ekonomski i Filozofski fakultet sveučilišta u Zagrebu te Tehničko veleučilište u Zagrebu imaju po jedan. Fakulteti tehničkog smjera tako su ugrabili šest od osam mjesta na završnici natjecanja. 
 
Prvi meč u subotu bit će ranije spomenuto finale prvenstva u CS:GO-u, u kojem će se natjecati timovi FSB-a i FER-a, Nakon toga, u 14 sati slijedi finale u Hearthstoneu između EFZG-a i FER-a. Sat vremena kasnije ekipe FFZG-a i FSB-a odlučivat će o pobjedniku u PES-u, a 16 sati je rezervirano za centralni događaj - finale prvenstva u League of Legendsu u kojem ćemo gledati studente TVZ-a i FOI-ja. Događaj će cijeli dan biti otvoren za širu javnost, a program bi trebao početi paralelno s finalom u League of Legendsu.
 

 
Iz Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza navode kako su zadovoljni prvim esport prvenstvom na kojem je sudjelovalo više od 250 studenata s 25 visokih učilišta. "Esport je jedan od devet novih sportova koje je ZSŠS uvrstio u svoj kalendar natjecanja u akademskoj godini 2017./2018. i pred sam kraj možemo reći da smo jako zadovoljni s činjenicom da je većina profesora TZK prihvatila i ovaj vid razvijanja kognitivnih sposobnosti kao eksperimentalni sport u sustavu UniSportZG prvenstava. Jako smo zadovoljni s odazivom studenata, a s devet novih sportova došli smo do brojke od 30 sportova i od šest tisuća aktivnih natjecatelja, što Zagrebački sveučilišni športski savez i naše studente stavlja na prvo mjesto ne samo u Hrvatskoj i u regiji nego u većem broju Europe po brojnosti i rezultatima."
 
Prva sveučilišna esport liga u Hrvatskoj realizirana je od strane Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te tvrtke UVI eSports, koja je inicijator čitavog projekta. Sada nam samo preostaje vidjeti što će pripremiti za sljedeću sezonu. 

Pročitajte više