NBA

Evo što je Dončić radio tijekom time-outa na kojem je odlučeno da dobiva šut karijere

Screenshot: Youtube

LUKA DONČIĆ odigrao je utakmicu karijere za nevjerojatnu pobjedu Dallas Mavericksa protiv Los Angeles Clippersa 135:133 poslije produžetka u prvom krugu NBA doigravanja. Tako je rezultat 2:2 u seriji na četiri pobjede.

Slovenski fenomen je ozlijeđenog gležnja i šepajući donio pobjedu Dallasu, koji je u drugoj četvrtini gubio 21 razlike i u zadnji napad ušao s minusom. Dončić je usprkos ozljedi završio meč tako da je postavio dva triple-double rekorda NBA play-offa: s 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija. Iz igre je gađao sjajnih 18-31, a sve je okrunio tricom nakon koraka unatrag za pobjedu sa zvukom sirene.

Dallas je izvrtio dobru akciju i dobio da na Dončiću ostane loš obrambeni igrač Reggie Jackson. Dončić je malo pričekao, u ključnom trenutku napravio svoj prepoznatljivi step-back i mirno pogodio za važnu pobjedu.

Posebno je zanimljivo što je Dončić radio na time-outu prije zadnjeg napada, a to je otkrila snimka objavljena na društvenim mrežama. Dok je trener Rick Carlisle davao upute za akciju nakon koje nema popravnog i iz koje je Dallas morao pogoditi, Dončić je sjedio sa strane i žonglirao bocom, kao da se u tom trenutku ne odlučuje da dobiva priliku za najvažniji šut karijere. 

To je doista bilo toliko važno jer da on nije pogodio, Clippersi bi otišli na gotovo nedostižnih 3:1 u seriji. Ovako je Dallas izjednačio zahvaljujući Dončiću, kojem se nakon partije života klanjaju NBA velikani

Pročitajte više