Evo što je izbornik U-17 reprezentacije rekao igračima nakon čudesnog prolaska

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U POSLJEDNJOJ utakmici Elitnog kola kvalifikacija hrvatski nogometaši do 17 godina svladali su u portugalskoj Vizeli Republiku Irsku čak 5:0 i tako osigurali svoje mjesto na Euru.

Nakon remija protiv Njemačke (3:3) i poraza od domaćina Portugala (0:3), Hrvatska U-17 pobijedila je u trećem susretu Elitnog kola Republiku Irsku i osvojila drugo mjesto u Skupini 5, te kao jedna od sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija izborila vizu za nadolazeće Europsko prvenstvo na Cipru.

"Kapa do poda svima! Ovako se igra za svoju zemlju, ovako se bori za svoj dres. Ovo je nagrada za sve što ste napravili. Svaka vam čast za današnju utakmicu! Bravo", rekao je igračima u svlačionici izbornik Marijan Budimir.

"Bilo je vrlo neizvjesno, stvari su se doslovno mijenjale iz minute u minutu, ali na kraju su dečki nagrađeni za trud, zalaganje i ponašanje. Odigrali su sjajnu utakmicu, dokazali da smo s pravom u njih vjerovali. Hvala i Portugalu koji je odigrao pošteno do kraja. Sad nam predstoji dobro se odmoriti i pripremiti za Euro", prokomentira je Budimir.

Pročitajte više