Evo što je Jakobušić napisao u knjigu žalosti za Ćiru

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hajduka Lukša Jakobušić upisao se u knjigu žalosti otvorenu nakon što je u srijedu u 88. godini preminuo Miroslav Ćiro Blažević. "Dragi Ćiro, ostavili ste neizbrisivi trag u nogometu, ali i u životima mnogih ljudi. Zahvalan sam na našim druženjima, svim životnim mudrostima i našim pričama o anđelima. Čuvali Vas anđeli, a hajdučka zajednica će čuvati uspomenu na Vas. Lukša Jakobušić", napisao je prvi čovjek Hajduka, a prenosi Dalmatinski portal.

Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je nakon duge borbe s rakom. Prvi mu je put karcinom prostate dijagnosticiran 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila.

Ćiro je 2005. bio trener Hajduka

Ćiro je tijekom duge trenerske karijere vodio i Hajduk. U splitski klub došao je 2005. godine. Hajduk se tada spremao za kvalifikacije za Ligu prvaka. Ćiro je prije ždrijeba rekao da mu daju "taj Liverpool", ali kuglice su ga spojile s Debrecenom.

Hajduk je protiv Debrecena doživio jednu od najvećih sramota u svojoj povijesti. Mađari su u prvoj utakmici slavili 3:0, a na Poljudu čak 5:0 i to je bio poraz od kojeg se Ćiro nije mogao spasiti te je 18. rujna, nakon niza loših rezultata, podnio ostavku.

 

Pročitajte više