DAVIS CUP

Evo što je Marin Čilić rekao nakon senzacionalnog poraza od 282. tenisača svijeta

Foto: Mario Ćužić/HTS

MARIN ČILIĆ u Torinu je senzacionalno izgubio od 282. tenisača svijeta Zsombora Pirosa 4:6, 7:5, 6:4, no, kako je prethodno Nino Serdarušić na debiju u Davis Cupu svladao Fabiana Marozsana, Čilićev poraz nije ugrozio plasman Hrvatske u četvrtfinale.

"Nekako je miks emocija, prošli smo u četvrtfinale, što smo žarko željeli prije početka turnira, ali danas je moj poraz od Pirosa pomalo neočekivan. Dečko se borio do kraja, odigrao dosta dobar meč, dosta dobar nivo. Imao sam šansi u trećem setu, jedan break, na kraju sam ostao malo kratak, ali što je, tu je. Sad nas očekuje okršaj protiv Talijana, moramo se dobro odmoriti, rekuperirati i sutra idemo na puni pogon protiv njih", rekao je Čilić nakon prvog pojedinačnog poraza u Davis Cupu još od 2018.

Za polufinale protiv domaćina

Talijani nisu samo opasna reprezentacija nego i domaćini završnog turnira.

"Oni su pokazali proteklih par godina da su se izdigli u muškom tenisu, imaju najviše tenisača u prvih 100, nema Berrettinija, ali tu su Sonego, Sinner, Fognini... Fantastična su ekipa, igraju na domaćem terenu, euforični Talijani uvijek su velika podrška za njih, sigurno će bit težak meč, ali imamo i mi svoje snage i adute. Nino je odigrao fantastičan meč na debiju, svaka mu čast za pobjedu, odigrao je fenomenalno", rekao je Čilić.

Martić još nije odlučio s kim na Talijane

Kapetan Vedran Martić pohvalio je Nina Serdarušića za debi, ali i rekao da još nije odlučio hoće li uz Čilića u singlu protiv Talijana igrati on ili Borna Gojo.

"U tim je ušao Nino Serdarušić, jako sam sretan da je opravdao povjerenje i dobio svoj meč i nakon toga je bilo jasno da smo prvi u grupi, pa nije bilo lako igrati ni Marini ni Paviću i Mektiću. Talijani imaju odlične singl igrače i dobar par, bit će to zanimljiv meč. Mi naravno imamo šansu i nadam se da ćemo je iskoristiti i plasirati se dalje", rekao je Martić.

Nikola Mektić i Mate Pavić u parovima su donijeli Hrvatskoj odlučujući bod za pobjedu protiv Mađarske, a četvrtfinalni ogled s Talijanima počinje u ponedjeljak u 16 sati.

Pročitajte više