Evo što je rekao veliki Slovenac koji je s Austrijom šokirao Hrvatsku

Foto: Profimedia

HRVATSKA muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Mannheimu protiv Austrije igrala 28:28 (14:12).

Iako je Hrvatska uraganski krenula u susret i povela 5:1, pokazalo se kako je Austrija vrlo težak suparnik. Sredinom drugog poluvremena Austrijanci su uspjeli čak i povesti 19:18, ali izabranici Gorana Perkovca ipak su uspjeli preokrenuti i golom Filipa Glavaša stigli i do 28:25 četiri minute prije kraja. No, u samoj završnici Hrvatska je odigrala loše u napadu, izgubila dvije nepotrebne lopte pa je Austrija uspjela spasiti bod.

Nakon dva kola Hrvatska je na vrhu skupine s tri boda, koliko ima i druga Austrija, dok je Španjolska treća s dva boda, a na dnu je Rumunjska bez bodova. Hrvatska će u 3. kolu u utorak od 18 sati igrati protiv Rumunjske, dok će Austrija i Španjolska igrati od 20:30.

''Zadnjih 15 minuta teško je objasniti emocije. Čestitam dečkima, odigrali su dobru utakmicu. Slabo smo počeli, znao sam da ćemo imati problema sa 6-0 obranom Hrvatske, ali kada je ušao Duvnjak na obranu 5-1, igrali smo 7 na 6 i bili stalno tu negdje. Stalno smo lovili zaostatak, vjerovali su dečki da mogu i uzeti Hrvatskoj bod, to je nevjerojatno'', kazao je Aleš Pajović, veliki slovenski rukometaš koji je sad na klupi Austrije.

Pročitajte više