Evo tko prijeti Hajduku, Rijeci i Osijeku u Europi. Zna se većina protivnika

Foto: Pixsell, Hajduk.hr, Shutterstock

ZAVRŠETKOM gotovo svih nacionalnih prvenstava u Europi popunio se popis potencijalnih protivnika Hajduka, Rijeke i Osijeka u pretkolu Konferencijske lige. Rijeka i Osijek će u kvalifikacijama startati u 2. pretkolu, a Hajduk će kao osvajač SuperSport Kupa krenuti od 3. pretkola.

Rijeka i Osijek će svoje protivnike saznati u ždrijebu 21. lipnja. Prve utakmice igrat će 27. srpnja, a uzvrate tjedan dana kasnije. Hajduk će protivnika u 3. pretkolu saznati u ždrijebu 24. srpnja, prvu utakmicu igrat će 10. kolovoza, a uzvrat tjedan dana kasnije.

Rijeka i Osijek nositelji

Dobra vijest je da će i Rijeka i Osijek biti nositelji u 2. pretkolu Konferencijske lige i imaju jako dobru priliku proći u sljedeću fazu kvalifikacija. Dva hrvatska predstavnika izbjegla su igranje protiv Club Bruggea, Basela, Genta, Fenerbahčea, PAOK-a, Bodo/Glimta i brojnih drugih jakih momčadi te mogu izvući protivnike protiv kojih se mogu nadati prolasku.

Među nenositeljima bi se mogao naći jedan danski predstavnik kojeg bi svakako bilo dobro izbjeći, a tko će to biti, saznat će se po završetku danskog prvenstva. Od ostalih klubova svakako bi dobro bilo izbjeći Vojvodinu te Poljake i Skandinavce, osobito njih jer će im u tom trenutku prvenstvo biti u punom zamahu.

Od klubova protiv kojih bi hrvatski klubovi trebali biti favoriti tu su Gzira United, Levadia Talinn, Connah's Quay iz Walesa, HB s Farskih otoka te predstavnici Andore, Sjeverne Irske ili Bjelorusije.

Hajduk može na Partizan

Prođu li Rijeka i Osijek u 3. pretkolo, tamo će im se pridružiti Hajduk. Rijeka je sigurno nositelj u eventualnom 3. pretkolu, a Osijek i Hajduk to ne mogu biti. Tamo je situacija znatno teža za Osijek i Hajduk jer njima prijeti igranje protiv Club Bruggea, Basela, Alkmaara, Fenerbahčea, PAOK-a, Bodo/Glimta, Bešiktaša i drugih pod uvjetom da oni uspješno prođu 2. pretkolo.

Rijeka bi izbjegla te protivnike i mogla bi se nadati nekom lakšem ždrijebu, što bi svakako bili recimo sjevernoirski Linfield, Vaduz, crnogorska Sutjeska ili Alaškert iz Armenije. Bilo bi dobro izbjeći Skandinavce. Hajduk i Osijek mogli bi igrati protiv beogradskog Partizana.

Pakao u play-offu

Dogura li netko od hrvatskih klubova do play-offa Konferencijske lige, što je uspio Hajduk prošle sezone, tamo bi ih čekali jako, jako teški protivnici jer nitko ne bi bio nositelj. Tu prijeti njemački predstavnik, a to će biti Leverkusen ili Eintracht (ovisno o ishodu njemačkoga kupa), potom Roma ili Juventus, Aston Villa, Plzen i niz jakih klubova iz nižih pretkola.

Raspored kvalifikacija za Konferencijsku ligu:

2. pretkolo: prve utakmice 27. srpnja, uzvrati 3. kolovoza (ždrijeb 21. lipnja)

3. pretkolo: prve utakmice 10. kolovoza, uzvrati 17. kolovoza (ždrijeb 24. srpnja)

Play-off: prve utakmice 24. kolovoza, uzvrati 31. kolovoza (ždrijeb 7. kolovoza)

Pročitajte više