Evo zašto je ovo najuspješnija godina u Jugovoj povijesti

Foto: VK Jug

VATERPOLISTI Juga u Mađarskoj su ispisali vjerojatno najslavniju stranicu vlastite povijesti, osvojili su prvi naslov prvaka Europe izvan domaćeg bazena, dosadašnja tri pehara Jugaši su podigli pred domaćom publikom.

Taj podvig nije pošao za rukom najslavnijoj Jugovoj generaciji, onoj iz osamdesetih koja je dominirala vaterpolom u bivšoj državi, a niti zlatnoj generaciji iz 2000-tih. Zato je ovaj naslov još vrjedniji, a time senzacionalna godina, u kojoj su osvojili čak četiri naslova, još je uspješnija. Tko zna, možda najuspješnija u povijesti dubrovačkog vaterpola.



"Veliki klubovi znaju biti robovi vlastite povijesti, primjerice takva je bila Mladost, a može se reći i Jug. Mnogi su govorili da Jug ne može pobijediti u Mađarskoj, ali to su pizdarije. Stvar je u pripremama i igračkom samopouzdanju. Istina, Jug nikad nije osvojio Ligu prvaka izvan grada, ali ne zamaram se time," govorio je uoči Final Sixa trener vaterpolista Juga Vjeko Kobešćak.

Dan nakon velike pobjede protiv Pro Recca samopouzdanje je bilo na plafonu i to je bio najteži Kobešćakov zadatak - kako motivirati igrače za još jednu veliku utakmicu? Jer Kobešćak je dobro znao, da nakon Pro Recca tek nisu napravili ništa. No jučer u finalu protiv Olympiakosa (6:4) odigrali su majstorski, motivirano i koncentrirano od početka do kraja. Epilog je bio četvrti naslov prvaka Europe za dubrovačke vaterpoliste i kruna na najuspješniju sezonu u Jugovoj povijesti.

Pročitajte više