Evo zašto je Real loš ove sezone: Ronaldo uopće ne zabija na velikim utakmicama

Foto: Guliver Images/Getty Images
 
CRISTIANO RONALDO ove sezone postigao je 25 golova; sa 14 je drugi strijelac Primere, samo jedan zgoditak manje od Luisa Suareza, dok je u skupini Lige prvaka zabio rekordnih 11. 
 
Kako je onda njegov manjak golova jedan od uzroka loših igara i rezultata Reala, kojem nakon 18 kola Villarreal prijeti uzeti treće mjesto Primiere?
 
Odgovor je: Ronaldo nije zabio u nijednoj utakmici protiv jakih, velikih klubova i rivala, a Real je pobijedio u samo dva od osam susreta protiv velikana.
 
Ovu teoriju donosi madridski As, a potvrdu za nju nalazi i u sinoćnjem Realovom remiju kod Valencije (2:2), gdje Ronaldo je asistirao za prvi gol njegove momčadi, ali nakon toga bio je nevidljivi, pa ga je Marca ocijenila peticom, što znači da je bio drugi najgori igrač Reala nakon isključenog Matea Kovačića.

Barcelona, Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Sevilla,  Villarreal i PSG, velikani su i veliki Realovi rivali kojima Ronaldo nije uspio zabiti ranije ove sezone. 
 
U šest susreta s najuglednijim konkurentima u Primeri, Ronaldo dakle nije postigao nijedan gol, a Real je pri tome pobijedio samo kod Athletica (2:1) zahvaljujući dvostrukom strijelcu Benzemi.
 
Francuz je postigao gol i za bod u gradskom derbiju kod Atletica, dok Ronaldo nije pomogao ni u porazu 2:3 kod Seville, a da ne govorimo kako je ostao bez učinka u debaklu kod najvećeg rivala Barcelone (0:4).
 
Recentni remi kod Valencije nije prvi put ove sezone da Ronaldo ostaje bez gola u tom kraju, jer nije pogodio ni u porazu kod Villarreala (0:1).
 
U Ligi prvaka također nije zabio najjačem suparniku, jer u Parizu je utakmica završila bez golova, dok je za pobjedu Reala nad PSG-om u Madridu zabio Nacho.

Protiv koga je onda Ronaldo došao do impresivnog golgeterskog učinka?
 
Celta, koja drži peto mjesto Primere, najbolje je plasiran klub s Ronaldovim golom u mreži u pobjedi 3:1. Espanyolu je zabio pet golova (jedan iz penala) za 6:0, jedan kod Levantea (3:0), zatim protiv Las Palmasa (3:1), pa iz penala Eibaru, također i Getafeu (4:1), dva Rayu, od čega jedan iz penala (10:2), a isti takav učinak ponovio je i protiv Sociedada (3:1).
 
Kao što vidimo, Ronaldo ne poentira u neizvjesnim utakmicama protiv najvećih rivala, ali je zato raspucan u uvjerljivim pobjedama protiv malih klubova. Naravno, Realu bi bilo daleko bolje da su golovi njegovog najboljeg igrača i strijelca ravnomjernije raspoređeni.
 
U skupini LP kao što smo podsjetili nije zabio jedinom klubu koji se mogao mjeriti s Realom, ali je zato Šahtaru mrežu pogodio pet, a Malmou čak šest puta. 

Pročitajte više