Evo zašto je Ronaldov nasljednik: Pogledajte kako je zakucao golčinu Atleticu

Foto: Gulliver / Getty Images

KANE i LEWANDOWSKI ostali su samo Realove želje za zamjenu nezamjenjivog Cristiana Ronalda. Daleko realnija opcija je napadač Valencije, koji je u derbiju prvog kola La Lige postigao sjajan gol.

Rodrigo Moreno Machado (27), Brazilac sa španjolskim državljanstvom, u 56. minuti utakmice s Atleticom odlično je u skoku prsima štopao ubačaj s desne strane, a Diego Godin, zapovjednik obrane Simeoneove momčadi, tako je otišao u prazno.

Rodrigo je pustio da lopta padne na travu i onda je s deset metara ljevicom topovski zakucao pod prečku. Tu ništa nije mogao ni nesavladivi Jan Oblak. 

Španjolski mediji već danima pišu da će Real do kraja prijelaznog roka, koji traje do ponoći 31. kolovoza, dovesti Rodriga. Ali Valencija inzistira na tome da prvak Europe plati njegovu odštetnu klauzulu u iznosu od 120 milijuna eura. 

Španjolci su uvjereni da će Valencia pristati i na upola manji iznos jer joj je važan novac za zadržavanje PSG-ovog ofenzivca Goncala Guedesa, koji je prošlu sezonu igrao na posudbi u Valenciji.

Uz to, Valencia se već i pripremila za Rodrigovu prodaju jer je ovog ljeta dovela dva odlična napadača, Kevina Gameira i Michyja Batshuayija.

Rodrigo je jednu sezonu, 2009./10. proveo u Realovoj mladoj momčadi, ali nije dobio priliku u prvoj. Probio se u Benfici, gdje je u 119 nastupa postigao 45 golova, a 17 namjestio. 

Prije tri godine Valencia ga je kupila uz odštetu od 30 milijuna eura i od tada je u 136 nastupa za taj klub zabio 38 golova i dodao 20 asistencija.

Može igrati sve pozicije u zadnjoj trećini terena, ali prošle sezone, kad je bio špica, istaknuo se najefikasnijom sezonom u karijeri: 19 golova i sedam asistencija. 

Pročitajte više