Evo zašto je zvijezda Uniteda usred utakmice pojela bananu

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON 1:1 u prvom  susretu osmine finala Europa lige, Manchester United je na Old Traffordu porazio Rostov rezultatom 1:0. Crveni vragovi su dominirali od prve minute, no tek su u drugom poluvremenu uspjeli slomiti rusku obranu. Pogodak je postigao Juan Mata u 70. minuti na asistenciju petom Zlatana Ibrahimovića. U prvih 45 minuta, dvije sjajne prilike imao je Zlatan Ibrahimović, no njegovi su udarci završili u okviru gola.
 
Međutim, nakon utakmice se malo pričalo o samoj utakmici, a više o neobičnom potezu igrača Uniteda, Marcosa Roja, koji je usred utakmice na terenu jeo bananu. Nakon što su noćas gotovo svi otočki mediji prenijeli tu vijest, prvi zaključak bio je da se radi o novom rasističkom ispadu na nogometnim stadionima.
 

Bacanje banana na travnjak, tamnoputim igračima postalo je uvriježeno ponašanja idiota s tribina, a upamćen je postao genijalni potez Danija Alvesa, koji je kao igrač Barcelone na utakmici protiv Villarreala u travnju 2014. pod noge bačenu bananu mirno podigao, ogulio je, pojeo i, kao da se ništa nije dogodilo, izveo korner za svoju momčad. Brazilac se s tom genijalnom gestom narugao primitivcima i oduševio je svijet, a nakon što je Rojo ponovio istu stvar, prva misao je bila upravo to – odgovor primitivcima s tribine.
 
No, argentinski branič Uniteda bananu je pojeo iz sasvim drugog razloga. Navijači Uniteda bili su zbunjeni kad su vidjeli kako Mourinho preko Ashleya Younga daje oguljenu bananu Argentincu, koji ju je pojeo na centru igrališta, a nedoumice o tome što se zapravo dogodilo otkrio je trener kluba s Old Trafforda, Jose Mourinho, koji je rekao da je neobičan prizor bio samo posljedica umora i gubitka minerala njegovog igrača. 
 
''Bojao sam se da ćemo ući u produžetke. Utakmica je bila užasno fizički zahtjevna, a primijetio sam da je Marcos u problemima. Nešto sam morao poduzeti'', rekao  je Jose, pa je objasnio kako stvari stoje:
 
''U ovoj fazi sezone igrači su umorni, fizički napori koji stoje pred njima za laike su nezamislivi i tijelo vrhunskog nogometaša treba pomoć u svakom mogućem trenutku, pa makar i za vrijeme igre. Koliko smo puta vidjeli tenisače da za vrijeme pauze između gemova jedu bananu. Nije to ništa smiješno, jednostavno moramo voditi računa o fizičkom stanju svakog igrača. Današnji nogomet je užasno naporan te fizički i mentalno zahtjevan. Igrači se bore do krajnjih granica,a ljudi koji nisu u vrhunskom nogometu, ne znaju što to znači i zato im je smiješno'', za engleske medije kazao je Mourinho.
 

Pročitajte više