Evo zbog koga su skauti Betisa gledali derbi Dinama i Rijeke

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NEDILJKO LABROVIĆ (24) se priključio Rijeci u ljeto 2021. godine kao besplatan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Šibeniku, a to se pokazao kao sjajan potez i za njega i za klub. Od dolaska na Kvarner nastupio je u 98 utakmica te je 33 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom, a ove sezone je odigrao 11 utakmica bez primljenog gola, što je njegov rekord u SuperSport HNL-u. Prošle sezone mu je to uspjelo 10 puta, ali u 12 utakmica više.

Unatoč porazu na Maksimiru, Rijeka je i dalje vodeća momčad lige, a njihov vratar i kapetan je jedan od glavnih oslonaca momčadi. Ustalio se i u reprezentaciji Hrvatske te iako još nije upisao službeni nastup, izgledan je kandidat za odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačkoj ovog ljeta. Već dugo se priča o njegovom potencijalnom odlasku iz Rijeke, a prošlo ljeto je bio blizu potpisa za jednog engleskog drugoligaša, no to se na kraju nije realiziralo.

Međutim, čini se da je to ispalo bolje za njega jer se nedavno počelo špekulirati da je za njega zainteresiran španjolski Betis, a iz krugova bliskih igraču nam je potvrđeno da ga je protiv Dinama na Maksimiru uživo gledao Álvaro Ladrón de Guevara García, glavni skaut tog kluba. Labrovića Transfermarkt procjenjuje na 3.5 milijuna eura, a ugovor s Rijekom mu istječe na ljeto 2025. godine.

Grafika: Sofascore

 

Pročitajte više