FA istražuje Villine transfere, među njima i Balabanov

ENGLESKI nogometni savez (FA) istražuje određeni broj transfera koje je proteklih godina obavila Aston Villa, a među njima je, prema pisanju tiska, i onaj Boška Balabana, objavila je novinska agencija Reuters.

´Možemo potvrditi da Nogometni savez provodi istragu u vezi s više transfera koje je obavila Aston Villa. Ova istraga traje već nekoliko mjeseci i trebat će još dosta vremena da bi došli do konačnih rezultata. Treba napomenuti da je klub vrlo kooperativan, ali s obzirom da istraga još traje mislimo da ne bi bilo pametno iznositi detalje´, izjavio je glasnogovornik saveza Adrian Bevington.

No, u britanskom tisku je objavljeno kako Savez istražuje transfere Pabla Angela koji je u engleskog premierligaša stigao u siječnju prošle godine za 9,5 milijuna funti, hrvatskog reprezentativca Boška Balabana, te Alpaya Ozalana, koji je u Villu stigao prije dvije godine iz Fenerbahčea za 5,6 milijuna funti. Svi ti transferi obavljeni su dok je trener Ville bio John Gregory.

Iz Ville je također stigla potvrda o istrazi koju obavlja Engleski nogometni savez.

´Kao što je slučaj i s drugim klubovima, možemo potvrditi da smo Savezu predali tražene dokumente koji se odnose na određene inozemne transfere, a koji su obavljeni u vrijeme dok je trener momčadi bio John Gregory. I dalje ćemo surađivati po tom pitanju´, istaknuo je glasnogovornik Aston Ville.

Gregory je napustio trenersko mjesto Aston Ville u siječnju ove godine, a naslijedio ga je Graham Taylor.

Pročitajte više