Fantastična Hrvatica porušila sve rekorde uglednog sveučilišta i juri prema naslovu

Foto: Profimedia

HRVATSKA košarkašica Nika Mühl pred kraj svoje sveučilišne karijere u Americi postala je apsolutna rekorderka uglednog sveučilišta Connecticut. S pet asistencija u pobjedi nad Syracuseom 72:64 na NCAA turniru preskočila je Moriju Jefferson kao najbolja asistentica svih vremena.

Razigravačica iz Zagreba, koja će početkom travnja napuniti 23 godine, kao juniorka Trešnjevke redovito je bilježila triple-double učinke, a kao kadetkinja je imala i quadruple-double. Na March Madnessu igra svoje posljednje utakmice na sveučilištu, nakon čega će ići u profesionalke.

Drži sve asistentske rekorde

U četiri godine na UConnu postavila je sve moguće rekorde u asistencijama - najviše na utakmici (15), najviše u sezoni (284), a sada i najviše u povijesti ženskog programa Connecticuta - 663 asistencije. Njen je najnoviji pothvat još dojmljiviji ako se zna da je do rekorda došla za 128 utakmica, čak 27 manje od prijašnje rekorderke Jefferson.

Mühl je jedina igračica u povijesti UConna koja je u dvije sezone imala više od 200 asistencija, predvodi sveučilište sa 17 utakmica s barem 10 asista i pet s barem 13. 

Ušle među najboljih 16

Ove sezone Nika bilježi prosjeke od 7.2 poena, 4.0 skoka i 6.4 asistencije, a u sinoćnjoj pobjedi ostala je bez poena, ali je podijelila pet asistencija, imala jedan skok i dvije blokade. Pobjedom nad Syracuseom UConn je prošao u Sweet 16 fazu, odnosno osminu finala NCAA turnira, gdje ih za vikend očekuje okršaj protiv Dukea.

Pročitajte više