Fantastični LeBron srušio rekord koji nitko ne želi. Društvene mreže ga ismijavaju

Foto: Profimedia

LEBRON JAMES i u svojoj 21. sezoni igra veličanstveno te je sinoć u okršaju protiv starog rivala Kevina Duranta donio LA Lakersima gostujuću pobjedu nad Phoenix Sunsima 122:119, koja se računa i za NBA kup. James, koji je samo 50-ak dana udaljen od 39. rođendana, završio je s 32 poena uz izvrstan šut 11/17 (trice 3/4, slobodna bacanja 7/11) te 11 skokova, šest asistencija te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

D'Angelo Russell pratio ga je s 19 poena, Anthony Davis zabio je 18 uz 11 skokova, a Cam Reddish 17 poena. Durant je za Sunse utrpao čak 38 uz devet skokova i pet asistencija, a Bradley Beal se u svom drugom nastupu za Sunse zaustavio na 24. Nakon ove utakmice obje su momčadi na razočaravajućem omjer 4-5 te na diobi osmog mjesta Zapadne konferencije.

Premašio 5000 izgubljenih lopti

No, unatoč izvrsnoj predstavi i pobjedi, glavna tema o LeBronu na društvenim mrežama su izgubljene lopte. Sa sinoćnje četiri prešao ih je 5000 u karijeri i postao prvi čovjek u NBA povijesti koji je došao do tog neslavnog jubileja.

Ipak, i one su samo produkt njegove dugovječnosti, a ne nemara, baš kao što činjenica da je već postigao najviše poena u NBA povijesti ne znači da je najveći strijelac svih vremena, nego je i taj rekord došao po inerciji, zahvaljujući tome što je već 21. godinu najbolji igrač svoje momčadi i da sve do posljednjih nekoliko godina nije propuštao značajnije vrijeme zbog ozljeda.

Sedam legendi ima više od 4000

Ovo mu je bila 1430. utakmica karijere, gledajući samo osnovni dio sezone, po čemu je osmi svih vremena, ali samo su Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone odigrali više minuta od njega (a i bivšu zvijezdu Utah Jazza preskočit će ove sezone), ali oni nisu igrali ni približno toliko s loptom u rukama da bi uopće bili u prilici izgubiti toliko lopti. 

Za usporedbu, sedam je igrača premašilo 4000 izgubljenih lopti, redom već uvrštenih ili budućih stanara Kuće slavnih. Među njima su i John Stockton i Jason Kidd, koje se uz Magica Johnsona smatra najvećim razigravačima svih vremena, kao i Kobe Bryant. Jedini aktivni igrač među njima je Russell Westbrook s 4469 na trećem mjestu, iza Karla Malonea (4524), a ispred njegovog prezimenjaka Mosesa (4264).

To ipak nije spriječilo hejtere da se naslađuju i posprdno Jamesa prozivaju Kraljem izgubljenih lopti te zatrpavaju društvene mreže prigodnim memovima.

Pročitajte više