australian open

Fantastični Monfils opet pobijedio u tri seta i ušao u četvrtfinale

Foto: Profimedia

GAEL MONFILS plasirao se u četvrtfinale Australian Opena nakon što je pobijedio Miomira Kecmanovića 7:5, 7:6, 6:3. Nevjerojatni 35-godišnji Francuz opet je odigrao fantastičan meč iako se srpski tenisač jako dobro držao. Monfils je meč završio s 54 winnera uz 48 pogrešaka i ponovno je oduševio atraktivnim tenisom.

Monfils je poveo 5:4 u prvom setu i imao 0:40 na servis Kecmanovića, da bi Srbin dobio osam poena zaredom i sam došao do 0:40 na servis Monfilsa. No, onda je Francuz spasio te tri vezane break-lopte i oduzeo Kecmanoviću servis za set u sljedećem gemu.

Srbin je napravio break na početku trećeg seta i držao ga do 4:3, kad je Monfils vratio zaostatak i nakon što je na 6:5 propustio dvije set-lopte, otišlo se u tie-break. U njemu je Kecmanović imao 4:2 i servis, ali je izgubio pet poena zaredom.

Iako je stariji 13 godina, Monfils je bio taj koji je u trećem setu izgledao puno svježije premda je Kecmanović na 2:1 imao dvije vezane break-lopte. Monfils je i to spasio, napravio break za 4:3 i onda još jednom oduzeo servis za pobjedu. Nakon što je sva tri meča dobio 3:0, Francuz će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom susreta Berrettini - Carreno Busta.

Pročitajte više